דוברות סורוקה: הדור הבא – MRI משולב בינה מלאכותית

שיתוף פעולה מחקרי, פורץ דרך וראשון מסוגו בישראל של סורוקה מרכז רפואי אוניברסיטאי, כללית וחברת ‘סרבריו’ (Cerebriu) דנמרק מתמקד בפרוטוקול חכם ובינה מלאכותית במכשירי MRI ויאפשר לשפר תהליכי בדיקה ואבחון בסריקות מוח

סורוקה מרכז רפואי אוניברסיטאי, כללית וחברת ‘סרבריו’ (Cerebriu) מדנמרק חתמו לאחרונה על הסכם שיתוף פעולה מחקרי חדשני ופורץ דרך בסיועו של דיווי ענתבי, סגן שגריר ישראל בקופנהגן ועודד מנוחין.
שיתוף הפעולה מתמקד בפרוטוקול חכם ובינה מלאכותית במכשירי MRI המבצעים סריקות מוח. הטמעת הבינה המלאכותית במכשירי ה MRI, צפויה לחולל מהפיכה ולשנות מהיסוד תהליכי בדיקה ופענוח לכדי דקות ספורות בלבד.

כיום, בדיקה ב-MRI נמשכת בין 15 ל-45 דקות, וכוללת הזרקת חומר ניגודי ולעיתים אף הרדמה מלאה אצל חלק מהנבדקים, ויש חשיבות לקבלת תוצאות הבדיקה בזמן קצר.
איך עובדת הטכנולוגיה? לאחר שתוכנת הבינה המלאכותית מוטמעת בסורקי MRI, האלגוריתם מנתח, כבר בשלבים המוקדמים של הבדיקה ובזמן אמת, סט תמונות מקוצר ומציע את הרצפים הבאים המתאימים ביותר על סמך הממצאים הראשוניים. במידה והאלגוריתם מזהה ממצאים קריטיים, הוא מאפשר לרדיולוג להחליט על תיעדוף המשך הסקירה והודעה מהירה על הממצאים לצוות המטפל.

הטכנולוגיה החדשנית מקצרת את זמן הבדיקה והפענוח מכיוון שהממצאים מזוהים בזמן אמת, כך שהנתונים מתקבלים בתוך דקה בלבד מתום הסריקה, לעיתים עוד לפני שהמטופל יוצא מהמכשיר.
“הדיוק של הטכנולוגיה מאפשר להגיע לאבחון מדויק ומהיר יותר”, אומר ד”ר גל בן אריה, רדיולוג במכון הדימות בסורוקה, “ובנוסף מייתר את הצורך בבדיקות חוזרות ובמקרים מסויימים גם בהזרקה של חומר ניגודי. זוהי בשורה גם עבור מטופלים הנבדקים בהרדמה מלאה מכיוון שהטכנולוגיה מקצרת את משך הבדיקה ובהתאם גם את משך זמן ההרדמה”.

פרופ’ אילן שלף, נוירורדיולוג, מנהל מערך הדימות בסורוקה: “שיתוף הפעולה בין סורוקה וחברת סרבריו מדנמרק מציב אותנו  בחזית הפיתוחים של הבינה המלאכותית ויאפשר לנו לתת למטופלים הדמיה מותאמת אישית, כלומר התאמה דינמית ובזמן אמת של הבדיקה לנבדק שנמצא בתהליך בדיקה” .

רוברט לאוריצן, מנכ?ל Cerebriu: ” ב-Cerebriu, אנחנו מספקים פתרונות בינה מלאכותית (AI) לאוטומיזציה של זרימות עבודה ברדיולוגיה ברחבי העולם, ובפרויקט זה אנחנו מציינים אבן דרך חשובה. שיתוף הפעולה עם מוסד מוביל ועם מערכת הבריאות הגדולה ביותר ב Start-Up Nation הוא הוכחה חזקה לערך הרב שהמוצר הייחודי שלנו נותן למערכות הבריאות, רופאים ומטופלים ברחבי העולם”.

יסמין עמוס- ע.דוברת סורוקה

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

ניידות הרנטגן הראשונות: המלחמה של מארי קירי – מאמר אורח מאת עופר בן חורין

ניידות הרנטגן הראשונות: המלחמה של מארי קירי – מאמר אורח מאת עופר בן חורין

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|01/01/2024

עופר בן חורין, בעל נסיון כ-20 שנה באפליקציות, מחקרי תרופות והדרכה בתחום ה-MRI מחבר הספר “MRI המדריך המלא-רפואה ופיזיקה נפגשות” משתף במאמרו על פיתוח חשוב נוסף של זוכת פרס הנובל מארי קירי: הקמת יחידות רנטגן ניידות שהגיעו לקו החזית ואפשרו ל-150 אחיות בשטח לסייע במאמץ המלחמתי ולהעריך במהירות חיילים פצועים

העתיד הבריאותי של אנשים שחלו בסרטן בילדות (JAMA, CME)

העתיד הבריאותי של אנשים שחלו בסרטן בילדות (JAMA, CME)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|14/12/2023

כ-500,000 אנשים החיים כיום בארה”ב שרדו את מחלת הסרטן בילדותם, ומספר זה גדל מדי שנה. יותר מ-95% מהאנשים שחלו בסרטן בילדות יסבלו מבעיה בריאותית משמעותית עד גיל 45, וכשליש יסבלו מבעיות בריאות כרוניות חמורות או מסכנות חיים.

העתיד הבריאותי של אנשים שחלו בסרטן בילדות (JAMA, CME)

העתיד הבריאותי של אנשים שחלו בסרטן בילדות (JAMA, CME)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|14/12/2023

כ-500,000 אנשים החיים כיום בארה”ב שרדו את מחלת הסרטן בילדותם, ומספר זה גדל מדי שנה. יותר מ-95% מהאנשים שחלו בסרטן בילדות יסבלו מבעיה בריאותית משמעותית עד גיל 45, וכשליש יסבלו מבעיות בריאות כרוניות חמורות או מסכנות חיים.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן