מרבית חולי הסוכרת במחקר ה-REVISE העדיפו נטילה יום יומית של GLP-1 פומי (סמאגלוטייד) ע”פ הזרקה שבועית (דולאגלוטייד) (מתוך Diabetes Obes Metab)

מאת נעה גנזבורג, BSc

מחקר חדש, מחקר ה-REVISE , בחן את העדפות המטופלים לגבי קבלת תרופה לסוכרת סוג 2: במתן דרך הפה, בתדירות של אחת ליום, לעומת זריקה אחת לשבוע. לדברי החוקרים, הסיבה השכיחה ביותר לרצון לשנות את העדפות הטיפול היתה בשל תזמון הטיפול, או בשל תהליך מתן הטיפול.

מחקר REVISE נערך אונליין בקרב 600 משתתפים עם סוכרת סוג 2, 300 מהם בארצות הברית ו-300 בממלכה המאוחדת. בבסיס המחקר עמדה השאלה לגבי העדפת המטופלים לקבלת הטיפול בסוכרת סוג 2: האם בבליעה דרך הפה אחת ליום, או בזריקה אחת לשבוע, ונבחנו הסיבות לבחירה בכל אפשרות. החוקרים הציגו למטופלים שני סרטונים שהציגו את אופני הטיפול השונים (dulaglutide  בהזרקה, לעומת semaglutide במתן דרך הפה), לפי הנחיות הטיפול של התרופות. לאחר מכן, המשתתפים קיבלו החלטה לגבי אופן הטיפול בהם הם מעוניינים. המטופלים שהחליפו את הטיפול אותו נטלו לאחר הצגת האפשרות השניה, הסבירו לחוקרים מדוע היו מעונינים בכך.

לדברי החוקרים, 349 מהמשתתפים היו גברים, וגילם הממוצע היה 64 שנים (SD 11.3). רב המטופלים – כמעט 93% מהם, 557 מטופלים, לקחו לפני כן טיפול דרך הפה לסוכרת סוג 2. 158 מטופלים (26.3%) טופלו גם, או רק, בהזרקה. תחילה, כשנשאלו להעדפתם, ענו 76.5% כי הם מעדיפים טיפול יומי דרך הפה ו-23.5% העדיפו הזרקה אחת לשבוע. לאחר הצפיה בסרטוני הוידאו המתארים את תהליך ומתן הטיפול, לא היה שינוי מובהק סטטיסטית בפרופורציות של ההעדפות בין הקבוצות. הסיבה השכיחה ביותר לשינוי העדפות הטיפול היו ענינים של תזמון, ושלבי ותהליך מתן הטיפול.

החוקרים כותבים כי מאפיינים שונים של הטיפולים, כולל דרך הטיפול, תדירותו, ומורכבותו כולם משפיעים על ההעדפות המטופלים לטיפול בסוכרת סוג 2 ולכן הם ממליצים לרופאים המטפלים לשקול את הגורמים הללו בבואם להמליץ על טיפול תרופתי.

Diabetes Obes Metab

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

השפעת אמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) על תוצאים כלייתיים: מטא־אנליזה ברמת המטופל

השפעת אמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) על תוצאים כלייתיים: מטא־אנליזה ברמת המטופל

מקור: Lancet Diabetes and Endocrinology
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|28/12/2025

החוקרים מדווחים כי אמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) הפחית באופן מובהק את הסיכון לפגיעה כלייתית אקוטית, להחמרת CKD ולאי־ספיקת כליות סופנית – ללא תלות ברקע הסוכרתי, נוכחות אי־ספיקת לב, דרגת האלבומינוריה או בשיעור הירידה הראשונית ב־eGFR

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן