זיהוי הצרכים והקשיים בהדרכת חולי סוכרת אודות מחלתם (J Pak Med Assoc.)

מחקר חדש נועד להעריך את הצרכים, המודעות והקשיים בהדרכת חולי סוכרת כיצד עליהם לטפל במחלתם, וליישם תכנית הדרכה שתעודד את חולי הסוכרת ובני משפחתם לשיטות טיפול עצמי.

החוקרים ערכו מחקר איכותי בקרב חולי סוכרת מבוגרים, שטופלו במרפאות חוץ במרכזים שלישוניים בפקיסטן. החוקרים ערכו ראיונות עם 27 משתתפים (11 גברים, 16 נשים), במטרה להעריך את הנושאים העיקריים וסדרי העדיפויות של החולים.

מהתוצאות עולה כי קיימת שונות רבה בין המשתתפים בכל הקשור לרמת הידע והמוטיבציה שלהם ללמוד אודות מחלתם. מרבית החולים האמינו כי סוכרת נובעת מסטרס. המשפחה נתפסה כמקור לתמיכה חיובית. החוקרים מצאו כי למשתתפים היה קל יותר לשמור על משטרי טיפול תרופתי, מאשר על תזונה ופעילות גופנית. המשתתפים הביעו תסכול מהאופי הכרוני של המחלה, וחשש מפני התפתחות סיבוכים ספציפיים והורשת המחלה לילדיהם.

לסיכום, הטיפול במחלת הסוכרת והכרת המחלה, תלויים בידע, חששות ואמונות אודות המחלה, השפעת המשפחה ונגישות לשירותי בריאות. הבנת הצרכים והציפיות של חולי סוכרת הכרחית ליישום ושיפור תוצאות תוכניות ההדרכה לטיפול עצמי של חולי סוכרת.

J Pak Med Assoc. 2006 Aug;56(8):347-52

לידיעה ב-Pubmed

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

השפעת אמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) על תוצאים כלייתיים: מטא־אנליזה ברמת המטופל

השפעת אמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) על תוצאים כלייתיים: מטא־אנליזה ברמת המטופל

מקור: Lancet Diabetes and Endocrinology
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|28/12/2025

החוקרים מדווחים כי אמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) הפחית באופן מובהק את הסיכון לפגיעה כלייתית אקוטית, להחמרת CKD ולאי־ספיקת כליות סופנית – ללא תלות ברקע הסוכרתי, נוכחות אי־ספיקת לב, דרגת האלבומינוריה או בשיעור הירידה הראשונית ב־eGFR

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן