שכיחות פחותה של סרטן עור שאיננו מלנומה בחולי סוכרת מסוג 2 המשתמשים באינסולין (BJD)

תוצאותיו של מחקר ניסיוני שפורסם לאחרונה מעידות כי שימוש באינסולין בחולים הסובלים מסוכרת מסוג 2 מפחית את שכיחות הופעתם של סרטני עור שאינם מלנומה (NMSC).

בכדי למנוע את העברתן של מוטציות גנטיות, עוברים קרטינוציטיים אנושיים המוקרנים בקרינת UVB בתרבית הזדקנות מוקדמת המושרית על-ידי דחק או תהליך של אפופטוזיס. תגובה זו לקרינת UVB תלויה בהפעלה הפונקציונאלית של ה-insulin-like growth factor-1 receptor (או IGF-1R).

בהתבסס על ממצאים אלה, שיערו החוקרים כי העליה ברמות האינסולין בסרום בחולים הסובלים מסוכרת מסוג 2 עלולה להפעיל את ה-IGF-1R בעור ולהוביל לירידה בשכיחות מקרי סרטן העור. מטרת המחקר היתה לקבוע האם השימוש באינסולין בחולים אלה מצוי בהתאמה לשינוי בשכיחות ה-NMSC.

במחקר נכללו 2 קבוצות נבדקים ממחקר שבו נבדקה שכיחות ה-NMSC לאחר שימוש בשני סוגי טיפולים תרופתיים. כל הנבדקים היו ממוצא לבן ובגיל 50 שנים ומעלה כשהחלו ליטול את הטיפול התרופתי. כל החולים ביקרו באופן שגרתי במרפאה במהלך תקופת המחקר בין השנים 1980-1999.

בקבוצה הראשונה נכללו 1440 חולים שהשתמשו באינסולין בשל סוכרת מסוג 2 ובקבוצת השניה נכללו 4135 חולים שהשתמשו ב-cimetidine לטיפול במחלות של מערכת העיכול. אליהן הוספה קבוצה שלישית של 6131 חולים סוכרתיים המשתמשים בתרופות אנטי-סוכרתיות שאינן אינסולין בכדי לבחון את השפעת הטיפולים שאינם אינסולין.

שכיחות ה-NMSC בחולים המשתמשים באינסולין היתה נמוכה באופן מובהק סטטיסטית בהשוואה לחולים המשתמשים ב-cimetidine (כ-1.25% לעומת 2.35%, P < 0.02). הירידה בשכיחות ה-NMSC בקרב חולים הסובלים מסוכרת מסוג 2 נמצאה בהתאמה לשימוש באינסולין (1.40% בחולים סוכרתיים המשתמשים באינסולין לעומת 2.35% בחולים סוכרתיים המשתמשים בטיפולים שאינם אינסולין (P = 0.11).

החוקרים מסיקים כי חולים הצורכים אינסולין ממקור חיצוני מצויים בסיכון מופחת להתפתחות NMSC וכי ההשפעה המגוננת של השימוש באינסולין גוברת עם העליה בגיל החולים.

British Journal of Dermatology: Volume 153 Issue 3 Page 552

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הקשר בין התפתחות העור להגנה חיסונית

הקשר בין התפתחות העור להגנה חיסונית

מקור: Cell Reports
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/02/2026

חוקרים מאוניברסיטת בן גוריון בנגב חשפו מנגנון המקשר בין התפתחות תאי עור להגנה חיסונית, ומציעים תובנות חדשות לגבי מחלות עור דלקתיות כמו פסוריאזיס ודלקת עור אטופית.

הופעה מוקדמת של שומות בילדים והשלכותיה העוריות, ההתפתחותיות, הפסיכולוגיות והאנדוקריניות (PEDIATRICS)

הופעה מוקדמת של שומות בילדים והשלכותיה העוריות, ההתפתחותיות, הפסיכולוגיות והאנדוקריניות (PEDIATRICS)

מערכת האתר
מערכת האתר
2 תגובות|22/09/2024

מאמר שפורסם לאחרונה בעיתון ה-PEDIATRICS עוסק במהלך הטבעי של שומות שהופיעו מוקדם בילדות, והוא הראשון להעריך את הקשר בין הופעה מוקדמת של שומות בילדים לבין השלכות גופניות, התפתחותיות ורגשיות אפשריות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר, ומוסיף מהערותיו.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן