הסיכון לתמותה בסכרת גבוה כמו הסיכון לתמותה במחלת לב כלילית (Diabetes Care)

לפי מחקר חדש עולה, כי הסיכון למוות ווסקולרי בסכרת ללא מחלת לב כלילית (CHD) קודמת, גבוה כמו הסיכון למוות ווסקולרי ב- CHD ללא סכרת. לדברי החוקרים, נשים סכרתיות נמצאות בסיכון גבוה יותר.

במחקר השתתפו 15,406 אנשים, בגילאי 45-64 שנים, שנסקרו לראשונה בשנים 1972-1976, והיו במעקב במשך 25 שנים.

מבין 228 האנשים עם סכרת, 192 נפטרו, ומבין 3,076 האנשים עם CHD, 2,016 נפטרו. שיעור התמותה הגבוה ביותר היה בקבוצה עם CHD וסכרת, והנמוך ביותר היה בקבוצה ללא CHD וסכרת. יחס הסיכונים לתמותה בגברים עם סכרת בלבד, לעומת גברים עם CHD בלבד, עמד על 1.17 (95% CI 0.781.74; P = 0.56), כאשר יחס הסיכונים בנשים עמד על 1.97 (1.273.08; P = 0.003).

החוקרים הסיקו, כי הסיכון לתמותה בגברים עם סכרת, דומה לסיכון לתמותה בגברים עם CHD, כאשר בנשים הסיכון גבוה יותר בסכרת. החוקרים ממליצים לטפל בחולי סכרת, באותה אגרסיביות שמטפלים בחולי CHD.

Diabetes Care 28:1588-1593, 2005

לידיעה המלאה

לתקציר המאמר

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

חשיבותו של ליווי רוקחי במטופלים לאחר אוטם שריר הלב (J. Pharm. Pract)

חשיבותו של ליווי רוקחי במטופלים לאחר אוטם שריר הלב (J. Pharm. Pract)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|05/06/2024

ליווי וחינוך פרטני על ידי רוקחים עשוי לשפר את ההקפדה על נטילת והבנת התכלית בנטילת תרופות קרדיו-וסקולריות, כך עולה ממחקר שפורסם ב-Journal of Pharmacy Practice and Research. הביא לפרסום יהונתן ניסן בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן