גלולות למניעת הריון יכולות לגרום לפגיעה כלייתית בחולות סוכרת מסוג 1

ממצאים שהוצגו בכנס השנתי של ה- American Society of Hypertension מראים כי נשים עם סוכרת מסוג 1 המשתמשות בגלולות למניעת הריון, נמצאות בסיכון מוגבר לפתח מחלת כליות.

החוקרים סקרו את גיליונותיהן של 114 נשים חולות סוכרת, בין השנים 1984 ו- 2000. 81 מהנשים מעולם לא השתמשו בגלולות, ו- 33 נשים השתמשו בגלולות. משך השימוש הממוצע היה 8.4 שנים.

נשים שהשתמשו בגלולות היו בסיכון של כ- 18% לפתח אלבומינוריאה, בהשוואה לסיכון של 2% בלבד, אצל הנשים שלא נטלו גלולות.

יתכן שלסוג הפרוגסטין חשיבות בקביעת הסיכון של נשים אלו, אומרים החוקרים. כיוון שהריון אצל חולות אלו אינו נטול סיכונים, יש לשקול את התועלת במניעת הריון בלתי מתוכנן לעומת הנזק האפשרי, בעקבות שימוש בגלולות למניעת הריון, הם מוסיפים.

ASH 19th Annual Scientific Meeting: OR26. Presented May 20, 2004

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

השפעת אמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) על תוצאים כלייתיים: מטא־אנליזה ברמת המטופל

מקור: Lancet Diabetes and Endocrinology
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|28/12/2025

החוקרים מדווחים כי אמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) הפחית באופן מובהק את הסיכון לפגיעה כלייתית אקוטית, להחמרת CKD ולאי־ספיקת כליות סופנית – ללא תלות ברקע הסוכרתי, נוכחות אי־ספיקת לב, דרגת האלבומינוריה או בשיעור הירידה הראשונית ב־eGFR

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן