טיפול ב-ARB דומה ביעילותו לתרופות אחרות להורדת לחץ דם במטופלים עם סוכרת (Diabet Med)

אין הוכחה ניצחת ש-angiotensin II type 1 receptor blockers (ARBs) עדיפים מתרופות ישנות יותר להורדת לחץ דם במטופלים סוכרתיים, מציינים חוקרים בגיליון ינואר של Diabetic Medicine.

לאחרונה, ARB מקודם כטיפול מועדף במטופלים סוכרתיים להפחתת הסיכון לנפרופתיה ותחלואה ותמותה קרדיו-וסקולריים. עם זאת, יעילות הטיפול ב-ARB במטופלים סוכרתיים עדיין איננה ברורה, מלבד העובדה ש-ARB מפחיתים את לחץ הדם ביעילות דומה לתכשירים אחרים לטיפול ביתר לחץ דם.

על מנת לבחון את העדויות המחקריות הקיימות בנוגע ליעילות הטיפול ב-ARB בסוכרתיים, החוקרים בצעו מטה-אנליזה של המחקרים האקראיים, המבוקרים וכפולי-הסמיות שנמשכו לפחות שנה והשוו בין טיפול ב-ARB לתרופות אחרות או פלצבו. התוצאות העיקריות שנבחנו היו תחלואה ותמותה קרדיו-וסקולריים ומחלת כליות סופנית.

שלושה מחקרים עמדו בתנאי ההכללה. התוצאות לא הראו הבדל משמעותי סטטיסטית בתמותה בהשוואה בין ARB לפלצבו. כמו כן, לא נמצא הבדל משמעותי סטטיסטית בתחלואה ובתמותה הקרדיו-וסקולריים בין קבוצות הטיפול לפלצבו.

היתרון היחיד של הטיפול ב-ARB שנמצא מובהק סטטיסטית היה הפחתה במחלת כליות סופנית בהשוואה לפלצבו, עם יחס צולב (odds ratio) של 0.73. מחקר אחד שהשווה בין ARB לחסם תעלות סידן, amlodipine, דיווח על יתרון ניכר של ARB מבחינת הסיכון למחלת כליות סופנית, עם יחס צולב של 0.73.

החוקרים מסכמים שבהתחשב במידע המוגבל שקיים כיום, מוקדם להכריז על ARB כתרופות הקו הראשון במטופלים סוכרתיים עם יתר לחץ דם.


Diabet Med 2004 Jan;21:1:18-25.

docguideלידיעה ב-

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

שכיחות ומשמעות פרוגנוסטית של פגיעה או אוטם מיוקרדיאלי סביב ניתוחים לא־לבביים גדולים בקשישים

מקור: Age and Ageing
פרופ' אלי מזרחי
פרופ' אלי מזרחי
אין תגובות|18/05/2026

מחקר רב־מרכזי חדש שבחן את השכיחות ואת המשמעות הקלינית של פגיעה או אוטם מיוקרדיאלי סביב ניתוחים לא־לבבי  (Perioperative Myocardial Injury/Infarction  – PMI) בקרב מטופלים מבוגרים העוברים ניתוחים גדולים

הערך של קריטריוני EEG ממאירים ספורים לעומת מרובים להפחתת חוסר הוודאות הפרוגנוסטי במטופלים השרויים בתרדמת לאחר דום לב

מקור: Neurology
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|13/05/2026

מחקר זה נועד לבחון אם נוכחות של כמה קריטריונים ממאירים במקביל משפרת את הדיוק בניבוי תוצאות נוירולוגיות גרועות ומפחיתה את חוסר הוודאות

אפיבקסבן והסיכון לשבץ חוזר בהפרעה בפעילות חדר שמאל; ניתוח משני של ניסוי ARCADIA Trial

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|10/02/2026

יש אי־וודאות משמעותית לגבי הקשר בין אי־ספיקת חדר שמאל (Left Ventricular Dysfunction, LVD) לבין הסיכון לשבץ חוזר, וכן לגבי סוג הטיפול האנטיתרומבוטי האופטימלי למניעת שבץ חוזר בקבוצת חולים זו

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן