פרוביוטים מורידים את הסיכון לדרמטיטיס אטופית (מתוך Archives of Disease in Childhood)

ממחקר חדש, שפורסם במהדורת אוקטובר של Archives of Disease in Childhood, עולה כי תערובת של אוליגוסכרידים פרוביוטים הניתנים לתינוקות, אשר נמצאים בסיכון לאטופיה, מורידה את שכיחות הופעת דרמטיטיס אטופית במהלך ששת החודשים הראשונים לחיים.

החוקרים בדקו את האפקט של תערובת פרוביוטית ספציפית של שרשרות ארוכות של פרוקטו וגלקטו- אוליגוסכרידים  על השכיחות של דרמטיטיס אטופית ב-259 תינוקות.

התינוקות, שהתחילו לאכול בבקבוק, חולקו רנדומאלית לקבל 0.8g/100 mL של פרוביוטים או maltodextrin כפלצבו בפורמולה. 102 תינוקות בקבוצת הפרוביוטים ו-104 תינוקות בקבוצת הפלצבו השלימו את המחקר.

10 תינוקות (9.8%) בקבוצת הפרוביוטים ו-24 (23.1%) תינוקות בקבוצת הפלצבו פיתחו דרמטיטיס אטופית.

בתת קבוצה של 98 תינוקות בוצע ניתוח של הפלורה בצואה. בהשוואה לקבוצת הפלצבו, בקבוצת ההתערבות הייתה עלייה משמעותית במספר ה-bifidobacteria בצואה, אך לא נמצא הבדל משמעותי בספירת הלקטובצילי.

התערובת הפרוביוטית הספציפית משנה את ההתפתחות הפוסט נטלית של מערכת החיסון דרך פלורת המעי. לשינוי של מערכת החיסון יכולות להיות תוצאות על ירידה בשכיחות האלרגיות ובזיהומים מאוחר יותר בחיים.

לסיכום, בניגוד לירידה בביו סמן מנבא של אלרגיה (כגון נוגדנים מסוג IgE), תגובת הנוגדן הספציפי לחיסון לא הושפעה, דבר המדגים שינוי חיובי של התגובה החיסונית. יש לציין, כי התערובת הפרוביוטית התקבלה היטב בקרב כל התינוקות.

Arch Dis Child 2006;91:814-819

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

שינויי אקלים עולמיים והשפעתם על בריאות הפריון ועל היריון

מקור: Journal of Mid-life Health
ד"ר נורה גורכד שפסו
ד"ר נורה גורכד שפסו
אין תגובות|12/10/2025

במאה ה־21 הוגדרו שינויי האקלים כאיום מהותי על בריאות הציבור, וזאת עם השלכות סביבתיות וחברתיות נרחבות. תחום הבריאות הרבייתית, אשר עד כה נחשב לנחקר פחות, מתברר כחשוף במיוחד

יעילות קורטיקוסטרואידים במתן פומי לצפצופים חריפים בגיל טרום בית ספר (The Lancet Respiratory Medicine)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/11/2024

האזינו כעת למגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 5: קורטיקוסטרואידים במתן פומי יעילים בטיפול בצפצופים חריפים הקשורים לְאסתמה (בדרך כלל נצפים בילדים בני 6 ומעלה), אך אין להם השפעה בטיפול בצפצופים חריפים הקשורים לברונכיוליטיס (בדרך כלל נצפים בילדים מתחת לגיל 12 חודשים). כך עולה מסקירה שיטתית וממטה אנליזה חדשה שפורסמה ב- The Lancet Respiratory Medicine.

מעקב עד גיל ההתבגרות לאחר חשיפה מוקדמת לבוטנים למניעת אלרגיה (New England Journal of Medicine Evidence)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|06/10/2024

מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 4, תחום פדיאטרי: צריכת בוטנים, החל מינקות ועד גיל 5 שנים, הובילה לסבילות מתמשכת לבוטנים עד גיל ההתבגרות בלא קשר לצריכת בוטנים לאחר מכן. דבר המוכיח שאפשר להגיע למניעה ולסבילות ארוכת טווח באלרגיה למזון. כך עולה מניסוי אקראי חדש שפורסם ב-New England Journal of Medicine Evidence.

אלרגיות למזון ואנפילקסיס הקשור למזון (JAMA, CME)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|14/03/2024

אלרגיות למזון ואנפילקסיס הן אתגר בריאותי משמעותי, המשפיע על אנשים בכל הגילים. סקירה זו מתעמקת בפתופיזיולוגיה, באפידמיולוגיה, באלרגנים נפוצים, בהיסטוריה טבעית, בהתייצגות קלינית, באבחון, במניעה ובטיפול באלרגיות למזון בתיווך נוגדני IgE, עם דגש מיוחד על תסמונת אלפא-גל. הבנת המורכבות של מצבים אלה חיונית בעבור רופאים, מטופלים ובני משפחותיהם כדי להבטיח טיפול נכון ומניעה של תגובות אלרגיות חמורות.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן