מטרת מחקר שפורסם לאחרונה היתה לקבוע את שכיחות הדרמטיטיס בעור הידיים במהלך 12 חודשים בקרב מטפלים במסג’, לחקור את הקשר האפשרי בין דרמטיטיס בעור הידיים לבין שימוש במוצרי ארומתרפיה, ולחקור את הקשרים האפשריים בין גורמי סיכון מוכרים אחרים לבין דרמטיטיס בעור הידיים.
המחקר נערך באמצעות שאלונים שנשלחו בדואר לחברים רשומים בארגון טיפולי המסג’ הלאומי המתגוררים באזור פילדלפיה. מדדי התוצאה העיקריים היו שכיחות הדרמטיטיס בעור הידיים על-פי דיווחי הנבדקים ובהתבסס על הסימפטומים.
350 נבדקים (57%) השיבו על השאלונים. שכיחות הדרמטיטיס בעור הידיים שנמצאה בקרב הנבדקים במהלך 12 חודשים עמדה על ערך של 15% על-פי קריטריוני הדיווח העצמי ועל ערך של 23% בהתבסס על הסימפטומים. באנליזה רבת-משתנים כללו גורמי הסיכון הבלתי-תלויים המשמעותיים לדרמטיטיס בעור הידיים, על-פי דיווח אישי, את השימוש במוצרי ארומתרפיה בשמני מסג’, בתחליבים, או במשחות (OR=3.27, 95%CI 1.53-7.02, P=.002) ואת ההיסטוריה של אטופיק דרמטיטיס (OR=8.06, 95%CI 3.39-19.17, P<.001).
החוקרים מסיקים כי שכיחות הדרמטיטיס בעור הידיים בקרב מטפלים במסג’ היא גבוהה. גורמי הסיכון המשמעותיים הבלתי תלויים כוללים שימוש במוצרי ארומתרפיה בשמני מסג’ או בתחליבים והיסטוריה של אטופיק דרמטיטיס.
Arch Dermatol. 2004 Aug;140(8):991-6.







תגובות רוצה להצטרף לדיון?
יש להתחבר כדי להגיב.
התחבראין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!