רמב”ם ואוניברסיטת חיפה חנכו מכשיר MRI מתקדם שישמש גם לצרכים רפואיים וגם למחקר משותף בתחום המוח

בטקס שהתקיים אתמול במכון ה-MRI המחודש של רמב”ם בהשתתפות פרופ’ רון רובין נשיא אוניברסיטת חיפה ופרופ’ מיקי הלברטל מנהל רמב”ם ובנוכחות רופאי מבית החולים וחוקרים מאוניברסיטת חיפה, נחנך רשמית מכשיר MRI מהמשוכללים בישראל, מתוצרת חברת “סימנס”. מדובר בשיתוף פעולה ייחודי גם ברכישת המכשיר וגם בהמשך, החל מהיום, בשימוש כפול – בדיקות דימות מתקדמות לחולים וגם מחקרים מתקדמים מאוד בתחום המוח.
כאמור, גולת הכותרת של המכון המחודש הוא מכשיר ה-MRI החדיש מתוצרת “סימנס” שעוצמת המגנט שלו עומדת על “3 טסלה” (יחידת מדידה בעלת שם מוכר לאוזן הישראלית, אך ללא קשר לעולם הרכב). המכשיר נרכש במשותף על ידי רמב”ם ואוניברסיטת חיפה. ייחודו של פרויקט ה-MRI המחקרי המשותף לאוניברסיטת חיפה ולרמב”ם הוא כפול: ראשית, מדובר ב-MRI שיוקדש לצורכי מחקר וגילוי של תובנות חדשות על הקשר שבין מוח והתנהגות. שנית, שיתוף הפעולה בין אוניברסיטה ובית חולים יאפשר הפריה ייחודית בין חוקרים מתחומי המוח, ביולוגיה ופסיכולוגיה ורופאים. באוניברסיטת חיפה קהילה גדולה של חוקרות וחוקרים הבוחנים אספקטים שונים הקשורים למוח והתנהגות: מחקר בדיכאון ופוסט טראומה, התנהגות חברתית, אוטיזם, חרדה, התפתחות קוגניטיבית, מוח וחינוך ועוד. לאחרונה אף הקימה האוניברסיטה מוקד לחקר מוח והתנהגות, המאגד את המחקר בתחומים אלו.
ה-MRI המחקרי יאפשר לרופאי ורופאות בית החולים ולחוקרי וחוקרות האוניברסיטה לשלב בין הידע המחקרי ולבין הידע הקליני והרפואי בכדי להביא לפריצות דרך בהבנת וטיפול בדיכאון, פוסט טראומה, התפתחות קוגניטיבית ועוד.
במהלך טכס חנוכת המכשיר החדש נשאו דברים מנהל רמב”ם ונשיא האוניברסיטה. פרופ’ מיקי הלברטל, מנהל רמב”ם אמר: “מדובר ביום חג. פרויקט שחשבתי על הצורך שלו מכניסתי לתפקיד. במסגרת שיתוף הפעולה עם אוניברסיטת חיפה בכלל ועם פרופ’ רובין בפרט אנחנו עושים ונעשה דברים משמעותיים למען הרפואה והמחקר. זו הסתכלות אסטרטגית, לתת שירותי בריאות, אבל גם לדחוק קדימה את מעטפת המחקר”.
פרופ’ רון רובין, נשיא אוניברסיטת חיפה: “ה-MRI המחקרי הוא מודל ייחודי לשיתוף פעולה בין אקדמיה לרפואה, שמחזק את היכולת של אוניברסיטת חיפה לרתום את המחקר שלה לטובת החברה והקהילה. שיתוף הפעולה החשוב שלנו עם המרכז הרפואי רמב”ם המחקרי יאפשר לחוקרים ולחוקרות שלנו להביא את הידע שלהם מהמעבדה ולשלב אותו עם הידע הרפואי והקליני של רופאי ורופאות המרכז הרפואי. שילוב הכוחות והמוחות הזה הוא הדרך לפריצות דרך שיסייעו בסופו של דבר לחברה כולה”.

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

כיצד לדבר עם מטופלים על התחלת טיפול בנוגדי דיכאון? (The Pharmaceutical Journal, CME)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|06/10/2024

כיצד לדבר עם מטופלים על התחלת טיפול בנוגדי דיכאון? כתבה שפורסמה בעת האחרונה ב- The Pharmaceutical Journal ניסתה לסייע לרוקחים ורוקחות בהתמודדות עם שאלה זו. האזינו כעת למגזין המשולב של הג’ורנאל מס’ 4, תחום רוקחות

תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|01/08/2024

מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 2: אגוניסטים לקולטן פפטיד 1 דמוי גלוּקָגון (GLP-1 Receptor Agonists) התבלטו בִּזכות יכולתם לווסת את רמות הסוכר בדם ובמקביל לגרום לירידה במשקל. לצד היתרונות הטיפוליים, הועלו חששות לגבי תופעות לוואי פסיכיאטריות אפשריות הקשורות לתרופות אלה. סקירה זו International Journal of Clinical Pharmacy בוחנת את הנושא.

זמן מסך ושכיחות דכאון בקרב בני נוער (JAMA Pediatrics)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|06/03/2024

מחקרים מראים שעליה בזמן החשיפה למסכים (Screen Time) עשויה להביא לעליה בתסמיני דכאון. עם זאת, הקשר בין כל אחד מסוגי החשיפה השונים (נייד, טלוויזיה, מחשב ו/או וידאו) לבין דכאון אינו ברור דיו. כמו כן, טרם נחקרה ההשפעה המצטברת של החשיפה לאורך זמן. בשני פערים אלו עסק מחקרם של בוארס וקבוצתו, אשר פורסם ב-JAMA. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המחקר ומוסיף מהערותיו.

בריאות המערכת הקרדיווסקולרית של האם לאחר לידה (JAMA, CME)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|29/02/2024

שיעורי תמותת האימהות בארה”ב זינקו והגיעו ל-1205 מקרי מוות בשנת 2021, נתון המצריך מענה דחוף וממוקד. הפערים בין קבוצות אתניות מדגישים את הצורך לטפל בבעיה זו בהקדם. כ-80% ממקרי המוות של יולדות אלה ניתנים למניעה, כאשר חלק משמעותי מהם מתרחש בתקופה שלאחר הלידה, דבר ההופך תקופה זו לתקופה חשובה ומרכזית לניטור ולשיפור בריאות האם. מאמר זה, שפורסם ב-JAMA, מתעמק באופן מקיף בהערכה של בריאות הלב וכלי הדם (CVH), ובמכשולים המערכתיים שקיימים בטיפול באישה בתקופה שלאחר הלידה.

אבחון וניהול מחלות של אבי העורקים (מתוך ה-JAMA)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|15/02/2024

שיעור התמותה בקרב מטופלים עם דיסקציה מסוג A של אבי העורקים, כלומר דיסקציה בשורש אבי העורקים ובאבי העורקים העולה, עומד על כ-57% אם לא עוברים ניתוח חירום ועד 25% בחולים שעוברים ניתוח חירום.
במאמר זה מובאת סקירה של הנחיות הקולג’ האמריקני לקרדיולוגיה ואיגוד הלב האמריקני המתייחסות לדיסקציה של אבי העורקים החזי והבטני, למחלות גנטיות של אבי העורקים, למחלת כלי דם פריפריים, לבעיות הקשורות למסתם אאורטלי דו צניפי ולתסמונת טרנר. ההמלצות, שפורסמו ב-JAMA, נוגעות למפרצות המערבות את שורש אבי העורקים ו/או אבי העורקים העולה.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן