עירוי יחיד של קטמין מקל במהירות על מחשבות אובדניות (J Clin Psychiatry)

עירוי יחיד של קטמין הוביל לשיפור מהיר במחשבות אובדניות, כאשר לתרופה על חשיבה אובדנית שאינה תלויה בהשפעה של התרופה על דיכאון חמור, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Psychiatry.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קטמין עשוי להפחית במהירות תסמיני דיכאון ומחשבות אובדניות בחלק מהחולים הסובלים מדיכאון. ההשפעות של קטמין על תפקוד נוירו-קוגניטיבי בחולים אלו עם מחשבות אובדניות משמעותיות אינן ידועות היטב.

במחקר הנוכחי נכללו 78 חולים עם מחשבות אובדניות משמעותיות, אשר השלימו בדיקות נוירו-פסיכולוגיות לפני ויממה לאחר טיפול כפל-סמיות בקטמין תוך-ורידי (39 חולים) או Midazolam (39 חולים). לתת-קבוצה של חולים שטופלו ב-Midazolam בהם לא תועדה הפוגה במחשבות אובדניות לאחר עירו ראשוני ניתן קטמין באופן פתוח בנוסף לבדיקה נוירו-קוגניטיבית יממה לאחר הטיפול.

התוצא העיקרי של המחקר היה השינוי בתוצאות מבחן נוירו-קוגניטיבי.

מהנתונים עולה כי מתן קטמין הוביל לשיפור מהיר בחשיבה אובדנית ומצב רוח, בהשוואה ל-Midazolam, כפי שדווח בעבר. בהשוואה ל-Midazolam, הטיפול בקטמין גם לווה בשיפור ספציפי בזמני תגובה והפרעה לעיבוד/בקרה קוגניטיבית, מדד אשר נקשר עם ניסיון אובדני קודם בחולים עם דיכאון.

בקרב מטופלים ב-Midazolam בהם לא תועדה הפוגה במחשבות אובדניות, טיפול בקטמין לווה בשיפור זמני תגובה והפרעה לעיבוד/בקרה קוגניטיבית. עם זאת, לא תועדה קורלציה בין שיפור נוירו-קוגניטיבי ובין שינוים בדיכאון, מחשבות אובדניות, או מצב רוח כללי.

בסיכומו של דבר, הטיפול בקטמין השפיע לטובה על תפקוד נוירו-קוגניטיבי יממה לאחר הטיפול, עם שיפור בלפחות מדד אחד שנקשר עם התנהגות אובדנית על-רקע דיכאון. מהתוצאות עלו השפעות בלתי-תלויות של קטמין בחולים עם דיכאון ובסיכון להתנהגות אובדנית.

J Clin Psychiatry. Published online November 2, 2021

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

כיצד לדבר עם מטופלים על התחלת טיפול בנוגדי דיכאון? (The Pharmaceutical Journal, CME)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|06/10/2024

כיצד לדבר עם מטופלים על התחלת טיפול בנוגדי דיכאון? כתבה שפורסמה בעת האחרונה ב- The Pharmaceutical Journal ניסתה לסייע לרוקחים ורוקחות בהתמודדות עם שאלה זו. האזינו כעת למגזין המשולב של הג’ורנאל מס’ 4, תחום רוקחות

תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|01/08/2024

מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 2: אגוניסטים לקולטן פפטיד 1 דמוי גלוּקָגון (GLP-1 Receptor Agonists) התבלטו בִּזכות יכולתם לווסת את רמות הסוכר בדם ובמקביל לגרום לירידה במשקל. לצד היתרונות הטיפוליים, הועלו חששות לגבי תופעות לוואי פסיכיאטריות אפשריות הקשורות לתרופות אלה. סקירה זו International Journal of Clinical Pharmacy בוחנת את הנושא.

זמן מסך ושכיחות דכאון בקרב בני נוער (JAMA Pediatrics)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|06/03/2024

מחקרים מראים שעליה בזמן החשיפה למסכים (Screen Time) עשויה להביא לעליה בתסמיני דכאון. עם זאת, הקשר בין כל אחד מסוגי החשיפה השונים (נייד, טלוויזיה, מחשב ו/או וידאו) לבין דכאון אינו ברור דיו. כמו כן, טרם נחקרה ההשפעה המצטברת של החשיפה לאורך זמן. בשני פערים אלו עסק מחקרם של בוארס וקבוצתו, אשר פורסם ב-JAMA. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המחקר ומוסיף מהערותיו.

בריאות המערכת הקרדיווסקולרית של האם לאחר לידה (JAMA, CME)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|29/02/2024

שיעורי תמותת האימהות בארה”ב זינקו והגיעו ל-1205 מקרי מוות בשנת 2021, נתון המצריך מענה דחוף וממוקד. הפערים בין קבוצות אתניות מדגישים את הצורך לטפל בבעיה זו בהקדם. כ-80% ממקרי המוות של יולדות אלה ניתנים למניעה, כאשר חלק משמעותי מהם מתרחש בתקופה שלאחר הלידה, דבר ההופך תקופה זו לתקופה חשובה ומרכזית לניטור ולשיפור בריאות האם. מאמר זה, שפורסם ב-JAMA, מתעמק באופן מקיף בהערכה של בריאות הלב וכלי הדם (CVH), ובמכשולים המערכתיים שקיימים בטיפול באישה בתקופה שלאחר הלידה.

אבחון וניהול מחלות של אבי העורקים (מתוך ה-JAMA)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|15/02/2024

שיעור התמותה בקרב מטופלים עם דיסקציה מסוג A של אבי העורקים, כלומר דיסקציה בשורש אבי העורקים ובאבי העורקים העולה, עומד על כ-57% אם לא עוברים ניתוח חירום ועד 25% בחולים שעוברים ניתוח חירום.
במאמר זה מובאת סקירה של הנחיות הקולג’ האמריקני לקרדיולוגיה ואיגוד הלב האמריקני המתייחסות לדיסקציה של אבי העורקים החזי והבטני, למחלות גנטיות של אבי העורקים, למחלת כלי דם פריפריים, לבעיות הקשורות למסתם אאורטלי דו צניפי ולתסמונת טרנר. ההמלצות, שפורסמו ב-JAMA, נוגעות למפרצות המערבות את שורש אבי העורקים ו/או אבי העורקים העולה.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן