סיכון מוגבר לאירועים חריגים חמורים עם טיפול נזאלי ב-Esketamine (מתוך Psychother Psychosom)

במאמר שפורסם בכתב העת Psychotherapy and Psychosomatics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי חולים שטופלו ב- Esketamine כנגד דיכאון עמיד לטיפול מצויים בסיכון מוגבר לאירועים חריגים חמורים ולא-צפויים, כולל דיסוציאציה, טשטוש ומחשבות אובדניות, בהשוואה לאלו שטופלו בנוגדי-דיכאון אחרים. כמו כן, מטופלים אלו בסיכון מוגבר להתקפי חרדה ופרנויות. הסיכון היה בולט יותר בנשים, באלו עם מחלות רקע ובאלו שנטלו תרופות ממרובות.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תרסיס נזאלי של Esketamine אושר לטיפול כנגד דיכאון עמיד לטיפול בחודש מרץ בשנת 2019. כעת הם ביקשו להתבסס על נתונים במאגר FDA Adverse Event Reporting System להערכת אירועים חריגים על-רקע Esketamine, במטרה להעריך את פרופיל הבטיחות של הטיפול.

מאגר הנתונים כלל 962 חולים שפיתחו בסך הכולל 2,274 אירועים חריגים על-רקע Esketamine (ממוצע של 2.4 אירועים לאדם); 389 חולים פיתחו אירוע חריג חמור ותועדו 22 מקרי תמותה.

אירועים חריגים חמורים על-רקע הטיפול היו נפוצים יותר משמעותית בקרב נשים; בחולים שקיבלו מינונים גבוהים יותר של Esketamine; באלו שקיבלו תכשירים נוגדי-דיכאון רבים, טיפול תרופתי בשילוב עם מייצבי מצב רוח, תרופות אנטי-פסיכוטיות, בנזודיאזפינים, או תרופות סומאטיות, היו בסיכון גבוה יותר לאירועים חריגים חמורים, לעומת אירועים לא-חמורים (P<0.001).

החוקרים זיהו סימנים למספר אירועים חריגים, דוגמת דיסוציאציה, סדציה, תחושת שכרות, מחשבות אובדניות ואובדנות. סימנים לאובדנות ומחשבות על פגיעה עצמית, אך לא ניסיון אובדני או השלמת אובדנות, נותרו משמעותיים לאחר בהשוואת Esketamine אל מול Venlafaxine.

החוקרים מסכמים וכותבים כי Esketamine מלווה בסיכון מוגבר לאירועים חריגים חמורים וקוראים להשלים מחקרים נוספים במטרה להבין טוב יותר את פרופיל הבטיחות של הטיפול.

Psychother Psychosom. 2021;90:41-48

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

כיצד לדבר עם מטופלים על התחלת טיפול בנוגדי דיכאון? (The Pharmaceutical Journal, CME)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|06/10/2024

כיצד לדבר עם מטופלים על התחלת טיפול בנוגדי דיכאון? כתבה שפורסמה בעת האחרונה ב- The Pharmaceutical Journal ניסתה לסייע לרוקחים ורוקחות בהתמודדות עם שאלה זו. האזינו כעת למגזין המשולב של הג’ורנאל מס’ 4, תחום רוקחות

תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|01/08/2024

מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 2: אגוניסטים לקולטן פפטיד 1 דמוי גלוּקָגון (GLP-1 Receptor Agonists) התבלטו בִּזכות יכולתם לווסת את רמות הסוכר בדם ובמקביל לגרום לירידה במשקל. לצד היתרונות הטיפוליים, הועלו חששות לגבי תופעות לוואי פסיכיאטריות אפשריות הקשורות לתרופות אלה. סקירה זו International Journal of Clinical Pharmacy בוחנת את הנושא.

זמן מסך ושכיחות דכאון בקרב בני נוער (JAMA Pediatrics)

זמן מסך ושכיחות דכאון בקרב בני נוער (JAMA Pediatrics)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|06/03/2024

מחקרים מראים שעליה בזמן החשיפה למסכים (Screen Time) עשויה להביא לעליה בתסמיני דכאון. עם זאת, הקשר בין כל אחד מסוגי החשיפה השונים (נייד, טלוויזיה, מחשב ו/או וידאו) לבין דכאון אינו ברור דיו. כמו כן, טרם נחקרה ההשפעה המצטברת של החשיפה לאורך זמן. בשני פערים אלו עסק מחקרם של בוארס וקבוצתו, אשר פורסם ב-JAMA. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המחקר ומוסיף מהערותיו.

בריאות המערכת הקרדיווסקולרית של האם לאחר לידה (JAMA, CME)

בריאות המערכת הקרדיווסקולרית של האם לאחר לידה (JAMA, CME)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|29/02/2024

שיעורי תמותת האימהות בארה”ב זינקו והגיעו ל-1205 מקרי מוות בשנת 2021, נתון המצריך מענה דחוף וממוקד. הפערים בין קבוצות אתניות מדגישים את הצורך לטפל בבעיה זו בהקדם. כ-80% ממקרי המוות של יולדות אלה ניתנים למניעה, כאשר חלק משמעותי מהם מתרחש בתקופה שלאחר הלידה, דבר ההופך תקופה זו לתקופה חשובה ומרכזית לניטור ולשיפור בריאות האם. מאמר זה, שפורסם ב-JAMA, מתעמק באופן מקיף בהערכה של בריאות הלב וכלי הדם (CVH), ובמכשולים המערכתיים שקיימים בטיפול באישה בתקופה שלאחר הלידה.

אבחון וניהול מחלות של אבי העורקים (מתוך ה-JAMA)

אבחון וניהול מחלות של אבי העורקים (מתוך ה-JAMA)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|15/02/2024

שיעור התמותה בקרב מטופלים עם דיסקציה מסוג A של אבי העורקים, כלומר דיסקציה בשורש אבי העורקים ובאבי העורקים העולה, עומד על כ-57% אם לא עוברים ניתוח חירום ועד 25% בחולים שעוברים ניתוח חירום.
במאמר זה מובאת סקירה של הנחיות הקולג’ האמריקני לקרדיולוגיה ואיגוד הלב האמריקני המתייחסות לדיסקציה של אבי העורקים החזי והבטני, למחלות גנטיות של אבי העורקים, למחלת כלי דם פריפריים, לבעיות הקשורות למסתם אאורטלי דו צניפי ולתסמונת טרנר. ההמלצות, שפורסמו ב-JAMA, נוגעות למפרצות המערבות את שורש אבי העורקים ו/או אבי העורקים העולה.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן