דיכאון מג’ורי מלווה ברמות ארגינין נמוכות (J Affect Disord)

בחולים עם הפרעת דיכאון מג’ורי תועדו רמות נמוכות יחסית של ארגינין, הפוגע בייצור Nitric Oxide ומוביל לעליה בעקה חמצונית, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהלך חודש מרץ בכתב העת Journal of Affective Disorders.

במחקר הנוכחי ערכו החוקרים השוואה של הרמות בדם של Arginine, Citrulline ו-Ornithine בדגימות גלוקוז בצום וחישבו את יחס GABR (Global Arginine Bioavailability Ratio) בקרב 99 מבוגרים בגילאי 20-71 שנים, עם אבחנה של הפרעת דיכאון מג’ורי וכן קבוצת ביקורת של נבדקים ללא דיכאון (253 משתתפים).  בתחילת המחקר, 48.5% מהחולים נטלו תרופות אנטי-פסיכוטיות ו-84.8% נטלו נוגדי-דיכאון.

החוקרים ביקשו להשוות את מדדי GAVR בין חולים עם ובלי דיכאון, וכן בין אלו עם הפרעת דיכאון מג’ורי בהפוגה לעומת אלו שאינם בהפוגה. מטרתם הייתה להעריך את חשיבות ייצור Nitric Oxide בהפרעת דיכאון מג’ורי.

החוקרים מדווחים כי 78 חולים שבו למעקב; 33 היו בהפוגה ו-45 לא היו בהפוגה מהפרעת הדיכאון.

מניתוח הנתונים עלה קשר בין מדדי GABR נמוכים יותר ובין שייכות לקבוצת החולים עם הפרעת דיכאון מג’ורי (יחס סיכויים של 0.13). לאחר שהחוקרים הוציאו מניתוח הנתונים חולים שנטלו נוגדי-דיכאון שלוו במטבוליטים מדידים, לא חלו שינויים בתוצאות.

במהלך תקופת המעקב תועדה עליה במדדי GABR בקבוצת החולים עם ובלי הפוגה בהפרעת דיכאון מג’ורי.

החוקרים כותבים כי מדדי GABR ירודים עשויים להיות מאפיין נוסף של חולים עם הפרעת דיכאון מג’ורי ועשויים להשפיע על תפקוד עצבי, אימונולוגי ולבבי של Nitric Oxide. ממצאים אלו מעלים את השאלה אם הגדלת צריכת ארגינין (במזון או בתוספים) תסייע בהקלה על תסמיני דיכאון, אך למענה על שאלה זו דרושים מחקרים נוספים.

J Affect Disord. 2018;229:145-151

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

כיצד לדבר עם מטופלים על התחלת טיפול בנוגדי דיכאון? (The Pharmaceutical Journal, CME)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|06/10/2024

כיצד לדבר עם מטופלים על התחלת טיפול בנוגדי דיכאון? כתבה שפורסמה בעת האחרונה ב- The Pharmaceutical Journal ניסתה לסייע לרוקחים ורוקחות בהתמודדות עם שאלה זו. האזינו כעת למגזין המשולב של הג’ורנאל מס’ 4, תחום רוקחות

תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|01/08/2024

מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 2: אגוניסטים לקולטן פפטיד 1 דמוי גלוּקָגון (GLP-1 Receptor Agonists) התבלטו בִּזכות יכולתם לווסת את רמות הסוכר בדם ובמקביל לגרום לירידה במשקל. לצד היתרונות הטיפוליים, הועלו חששות לגבי תופעות לוואי פסיכיאטריות אפשריות הקשורות לתרופות אלה. סקירה זו International Journal of Clinical Pharmacy בוחנת את הנושא.

זמן מסך ושכיחות דכאון בקרב בני נוער (JAMA Pediatrics)

זמן מסך ושכיחות דכאון בקרב בני נוער (JAMA Pediatrics)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|06/03/2024

מחקרים מראים שעליה בזמן החשיפה למסכים (Screen Time) עשויה להביא לעליה בתסמיני דכאון. עם זאת, הקשר בין כל אחד מסוגי החשיפה השונים (נייד, טלוויזיה, מחשב ו/או וידאו) לבין דכאון אינו ברור דיו. כמו כן, טרם נחקרה ההשפעה המצטברת של החשיפה לאורך זמן. בשני פערים אלו עסק מחקרם של בוארס וקבוצתו, אשר פורסם ב-JAMA. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המחקר ומוסיף מהערותיו.

בריאות המערכת הקרדיווסקולרית של האם לאחר לידה (JAMA, CME)

בריאות המערכת הקרדיווסקולרית של האם לאחר לידה (JAMA, CME)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|29/02/2024

שיעורי תמותת האימהות בארה”ב זינקו והגיעו ל-1205 מקרי מוות בשנת 2021, נתון המצריך מענה דחוף וממוקד. הפערים בין קבוצות אתניות מדגישים את הצורך לטפל בבעיה זו בהקדם. כ-80% ממקרי המוות של יולדות אלה ניתנים למניעה, כאשר חלק משמעותי מהם מתרחש בתקופה שלאחר הלידה, דבר ההופך תקופה זו לתקופה חשובה ומרכזית לניטור ולשיפור בריאות האם. מאמר זה, שפורסם ב-JAMA, מתעמק באופן מקיף בהערכה של בריאות הלב וכלי הדם (CVH), ובמכשולים המערכתיים שקיימים בטיפול באישה בתקופה שלאחר הלידה.

אבחון וניהול מחלות של אבי העורקים (מתוך ה-JAMA)

אבחון וניהול מחלות של אבי העורקים (מתוך ה-JAMA)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|15/02/2024

שיעור התמותה בקרב מטופלים עם דיסקציה מסוג A של אבי העורקים, כלומר דיסקציה בשורש אבי העורקים ובאבי העורקים העולה, עומד על כ-57% אם לא עוברים ניתוח חירום ועד 25% בחולים שעוברים ניתוח חירום.
במאמר זה מובאת סקירה של הנחיות הקולג’ האמריקני לקרדיולוגיה ואיגוד הלב האמריקני המתייחסות לדיסקציה של אבי העורקים החזי והבטני, למחלות גנטיות של אבי העורקים, למחלת כלי דם פריפריים, לבעיות הקשורות למסתם אאורטלי דו צניפי ולתסמונת טרנר. ההמלצות, שפורסמו ב-JAMA, נוגעות למפרצות המערבות את שורש אבי העורקים ו/או אבי העורקים העולה.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן