ד”ר או?צ?ם חסיד מראש פינה מונה למנהל החדש במחלקת העיניים במרכז הרפואי זיו בצפת

ד”ר או?צ?ם חסיד , תושב ראש פינה, רופא עיניים בכיר, מנתח רשתית, מאבחן ומטפל במחלות רשתית וקטרקט, מונה למנהל מחלקת העיניים במרכז הרפואי זיו.
ד”ר חסיד מחליף את פרופ’ יוסי פיקל ,עם פרישתו לגמלאות ומעבר לבית החולים אסותא באשדוד.

ד”ר חסיד, בוגר בית הספר לרפואה של הטכניון בחיפה, התמחה ברפואת עיניים במרכז הרפואי זיו, בביה”ח סורוקה ותל השומר, עבר תת התמחות במחלות וניתוחי רשתית העין בוונקובר, קנדה.

עם קבלת המינוי אמר ד”ר חסיד כי הוא שמח מאוד על ההזדמנות שהוענקה לו, להוביל ולנהל את מחלקת העיניים המצוינת בזיו, בה עבר את התמחותו ובה צמח והתפתח מקצועית בשנים האחרונות:
“אני מודה לד”ר סלמאן זרקא- מנהל המרכז הרפואי זיו, על הבעת האמון בי וביכולותיי ולכל אנשי הצוות והמחלקה על התמיכה הרבה. כעת חשוב שנתמקד בהמשך הענקת הטיפול הטוב ביותר ובשאיפה המתמדת להתפתחות וקידמה”

“אנו מתכננים הרחבת מחלקת העיניים והשירותים המוענקים בה למטופלים, כדי שתושבי הצפון לא ייאלצו לכתת רגליהם למרכז הארץ ויוכלו לקבל כל מענה רפואי לו הם נזקקים בסמוך למקום מגוריהם. אני גאה ושמח על האפשרות להמשיך לרפא, להשפיע ולשפר דווקא כאן בזיו. פה גדלתי ופרחתי מקצועית. זה הבית” מוסיף ד”ר חסיד .

ד”ר חסיד (44) נשוי+2, החל בשנת 2008 התמחות ברפואת עיניים בזיו וסיים גם התמחות ברדיולוגיה אבחנתית (דימו?ת) בבית החולים שערי צדק בירושלים. הוא פרסם מאמרים מדעיים בכתבי עת רפואיים מקצועיים, בינלאומיים.

בנוסף לעבודתו כרופא עיניים בכיר בזיו ובמרפאות הקהילתיות באזור, עוסק ד”ר חסיד גם בהדרכת סטודנטים מהפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בר אילן בצפת. מבין הסטודנטים הרבים שהוא מדריך, הראשון שהגיע לברכו על המינוי החדש, היה אחיו הצעיר, אלדד חסיד, סטודנט לרפואה בפקולטה לרפואה בצפת, העושה כעת במסגרת שנת לימודיו האחרונה, סבב קליני במחלקת העיניים, שם הוא מקבל הדרכה צמודה מאחיו הבכור.

“רפואת עיניים הנה תחום מרתק ברפואה. אני מלווה ומדריך את הסטודנטים לרפואה ואת אחי אלדד, בהיבטים המקצועיים השונים ובמקביל מלמד אותם על המשמעות הרחבה הטמונה בהצטרפות לעולם הרפואה. מעבר לכך, אני מדבר אל לב הסטודנטים כולם, להישאר לגור בגליל עם סיום הלימודים. אני מקווה שאחי אלדד יתמחה ברפואת עיניים ויעשה זאת כאן אצלנו במחלקה בזיו” מוסיף ד”ר חסיד בחיוך.

ואם תהיתם על ייחודיות שמו הפרטי של ד”ר חסיד הרי שהשם אוצם- מקורו בתנ”ך. אוצם היה אחיו של דוד המלך ואחד משבעת בניו של ישי .

בהצלחה לד”ר אוצם חסיד!

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

המיקרוביום החברתי בגיל המבוגר

מקור: pubmed
פרופ' אלי מזרחי
פרופ' אלי מזרחי
אין תגובות|26/02/2026

בידוד חברתי שכיח בגיל המבוגר ונקשר באופן עקבי לשבריריות, לירידה תפקודית, לפגיעה קוגניטיבית ולתמותה מוגברת

טראומה עינית; גורם עולמי נזנח לעיוורון ולנכות הניתנים למניעה

מקור: Am J Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|18/02/2026

טראומה עינית היא גורם משמעותי לעיוורון חד־עיני ולנכות ארוכת־טווח ברחבי העולם, במיוחד במדינות בעלות הכנסה נמוכה ובינונית. אפילו שמרבית הפגיעות העיניות ניתנות למניעה, הנטל האישי, החברתי והכלכלי הנלווה אליהן נותר גבוה ומוזנח ביחס למחלות עיניים אחרות

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן