האם שימוש בסילדנאפיל יעיל לטיפול בנשים עם פגיעה בתפקוד המיני הקשורה לשימוש ב-SSRI? (הוצג בכנס של איגוד האורולוגיה האמריקאי)

ממחקר שנערך לאחרונה עולה כי בדומה למה שהודגם אצל גברים, נראה כי סילדנאפיל (VIAGRA) מהווה טיפול יעיל בנשים עם פגיעה בתפקוד המיני הקשורה לשימוש במעכבים סלקטיביים לניצול מחדש של סרוטונין (SSRI). המחקר הוצג בכנס השנתי של איגוד האורולוגיה האמריקאי (the American Urological Association).

בראיון שנערך עימו, מסר אחד החוקרים כי ב-25% מהמטופלים עם פגיעה בתפקוד המיני, הפגיעה נגרמת בשל תרופות שהם לוקחים. הוא הוסיף כי תרופות נגד דכאון ידועות במיוחד כגורמות לתופעות לוואי הקשורות לתפקוד המיני.

הבעייה הגדולה, ציין החוקר, היא שתופעות לוואי אלו לעיתים קרובות גורמות למטופלים להפסיק לקחת את התרופות נוגדות הדכאון, מה שיכול להוביל להשלכות חמורות ואף קטלניות.

במחקר עליו דווח בשנת 2003, הודגם כי סילדנאפיל משפר את התפקוד המיני בגברים עם בעיות בזקפה הקשורות לשימוש ב-SSRI. החוקר ציין בראיון, כי נשים סובלות מדכאון פי 2 מגברים, ושכיחות השימוש בתרופות נוגדות דכאון גדולה פי 3 בנשים מבגברים. לפיכך, הוסיף החוקר, החוקרים חשבו כי יהיה זה כדאי לבדוק את ההשפעות של סילדנאפיל בנשים.

המחקר כלל 100 נשים עם דכאון מג’ורי ברימיסיה ועם פגיעה בתפקוד המיני הקשורה לשימוש ב-SSRI, אשר חולקו אקראית לקבלת סילדנאפיל או פלצבו כנדרש לפני פעילות מינית. שלב אקראי זה נמשך 8 שבועות, ולאחריו המשיכו לשלב תווית פתוחה (open label phase) שנמשך אף הוא 8 שבועות . התוצאה המרכזית שהוערכה הייתה הניקוד על פי ה- Clinical Global Impression-Sexual Function (CGI-SF).

תגובה לטיפול, שהוגדרה כניקוד SFCGI נמוך מ-3, נצפתה ב-69% מהמטופלות שקיבלו סילדנאפיל וב-29% מהנשים שקיבלו פלצבו (p < 0.001). בנוסף, סילדנאפיל השיג שיפורים גדולים יותר בערות מינית, הגעה לאורגזמה וסיפוק כללי, אולם ההבדלים בהשוואה לפלצבו לא היו בעלי מובהקות סטטיסטית.

על פי המחקר, הדכאון נותר ברימיסיה בכל המטופלות. תגובה טיפולית לסילדנאפיל נמצאה בקורלציה עם רמה גבוהה יותר של טסטוסטרון חופשי וטירוקסין.

החוקר הדגיש בדבריו, כי המסר שלו לרופאים הרושמים תרופות נוגדות דכאון הוא שיש להסביר למטופלים לא להפסיק לקחת את התרופות במידה ומופיעות תופעות לוואי הפוגעות בתפקוד המיני. במקום זאת, המשיך החוקר, הרופאים צריכים לעודד את המטופלים לדון איתם בתופעות אלו, ולהבטיח להם כי לעיתים קרובות ניתן לפתור אותן מבלי להפסיק את הטיפול בתרופות נוגדות הדכאון.

לידיעה המלאה ממדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

כיצד לדבר עם מטופלים על התחלת טיפול בנוגדי דיכאון? (The Pharmaceutical Journal, CME)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|06/10/2024

כיצד לדבר עם מטופלים על התחלת טיפול בנוגדי דיכאון? כתבה שפורסמה בעת האחרונה ב- The Pharmaceutical Journal ניסתה לסייע לרוקחים ורוקחות בהתמודדות עם שאלה זו. האזינו כעת למגזין המשולב של הג’ורנאל מס’ 4, תחום רוקחות

תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|01/08/2024

מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 2: אגוניסטים לקולטן פפטיד 1 דמוי גלוּקָגון (GLP-1 Receptor Agonists) התבלטו בִּזכות יכולתם לווסת את רמות הסוכר בדם ובמקביל לגרום לירידה במשקל. לצד היתרונות הטיפוליים, הועלו חששות לגבי תופעות לוואי פסיכיאטריות אפשריות הקשורות לתרופות אלה. סקירה זו International Journal of Clinical Pharmacy בוחנת את הנושא.

זמן מסך ושכיחות דכאון בקרב בני נוער (JAMA Pediatrics)

זמן מסך ושכיחות דכאון בקרב בני נוער (JAMA Pediatrics)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|06/03/2024

מחקרים מראים שעליה בזמן החשיפה למסכים (Screen Time) עשויה להביא לעליה בתסמיני דכאון. עם זאת, הקשר בין כל אחד מסוגי החשיפה השונים (נייד, טלוויזיה, מחשב ו/או וידאו) לבין דכאון אינו ברור דיו. כמו כן, טרם נחקרה ההשפעה המצטברת של החשיפה לאורך זמן. בשני פערים אלו עסק מחקרם של בוארס וקבוצתו, אשר פורסם ב-JAMA. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המחקר ומוסיף מהערותיו.

בריאות המערכת הקרדיווסקולרית של האם לאחר לידה (JAMA, CME)

בריאות המערכת הקרדיווסקולרית של האם לאחר לידה (JAMA, CME)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|29/02/2024

שיעורי תמותת האימהות בארה”ב זינקו והגיעו ל-1205 מקרי מוות בשנת 2021, נתון המצריך מענה דחוף וממוקד. הפערים בין קבוצות אתניות מדגישים את הצורך לטפל בבעיה זו בהקדם. כ-80% ממקרי המוות של יולדות אלה ניתנים למניעה, כאשר חלק משמעותי מהם מתרחש בתקופה שלאחר הלידה, דבר ההופך תקופה זו לתקופה חשובה ומרכזית לניטור ולשיפור בריאות האם. מאמר זה, שפורסם ב-JAMA, מתעמק באופן מקיף בהערכה של בריאות הלב וכלי הדם (CVH), ובמכשולים המערכתיים שקיימים בטיפול באישה בתקופה שלאחר הלידה.

אבחון וניהול מחלות של אבי העורקים (מתוך ה-JAMA)

אבחון וניהול מחלות של אבי העורקים (מתוך ה-JAMA)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|15/02/2024

שיעור התמותה בקרב מטופלים עם דיסקציה מסוג A של אבי העורקים, כלומר דיסקציה בשורש אבי העורקים ובאבי העורקים העולה, עומד על כ-57% אם לא עוברים ניתוח חירום ועד 25% בחולים שעוברים ניתוח חירום.
במאמר זה מובאת סקירה של הנחיות הקולג’ האמריקני לקרדיולוגיה ואיגוד הלב האמריקני המתייחסות לדיסקציה של אבי העורקים החזי והבטני, למחלות גנטיות של אבי העורקים, למחלת כלי דם פריפריים, לבעיות הקשורות למסתם אאורטלי דו צניפי ולתסמונת טרנר. ההמלצות, שפורסמו ב-JAMA, נוגעות למפרצות המערבות את שורש אבי העורקים ו/או אבי העורקים העולה.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן