במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American Academy of Dermatology מדווחים חוקרים מהולנד על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Dupilumab הדגים יעילות ובטיחות לאורך 52 שבועות במבוגרים עם אבחנה של Prurigo Nodularis קשה לטיפול במחקר שכלל מטופלים רבים שלא נכללו במחקרים בשלב 3.
מדגם המחקר כלל 69 מבוגרים (גיל ממוצע של 60.9 שנים, 56.5% נשים) עם Prurigo Nodularis שהחלו טיפול ב- Dupilumab ונכללו במרשם BioDay בהולנד בין פברואר 2023 ועד פברואר 2025. קרוב למחצית מהמשתתפים (49.3%) לא התאימו למחקר בשלב 3 בשל תחלואה נלווית, טיפול סיסטמי נלווה, אטופיק דרמטיטיס, טיפול ביולוגי קודם, HBV או ליקוי קוגניטיבי.
התוצאים לפי דיווח המטופלים כללו את מדד PP-NRS (או Peak Pruritus Numeric Rating Scale), מדד DLQI (או Dermatology Quality of Life Index), מדד NRS לחסך שינה וכאב עורי.
בתחילת המחקר, משך המחלה הממוצע עמד על 12.6 שנים, מדד PP-NRS הממוצע עמד על 8.2 נקודות וב-47.8% תועדה היסטוריה של לפחות שני טיפולים סיסטמיים.
לאחר 52 שבועות, 64.1% מהחולים השיגו ירידה של לפחות 4 נקודות במדד PP-NRS ו-28.9% השיגו מדד של עד 3 נקודות, בעוד ש-48.3% השיגו מדד IGA PN-S (או Investigator Global Assessment of Prurigo Nodularis Stage) של 0/1.
לפי ההערכות, 90.4% השיגו מדד DLQI של עד 5 נקודות ו-79.6% השיגו מדד NRS לחסך שינה של עד 3 נקודות לאחר 52 שבועות. רק 16.4% השיגו מדד PP-NRS של עד 3 נקודות ומדד IGA PN-S של 0/1 לאחר 52 שבועות.
יעילות הטיפול הייתה דומה בתתי-קבוצות שהוגדרו לפי תחלואה אטופית או אטופיק דרמטיטיס, רמז לכך שטיפול המכוון כנגד IL-4/IL-13 עשוי להועיל לחולים עם Prurigo Nodularis ללא תלות בתחלואה אטופית.
אירועים חריגים כללו זיהומים (21.7%), מחלה על-פני שטח העין (20.3%) וכאבי מפרקים/שרירים (14.5%), כאשר שבעה חולים (10.1%) הפסיקו את הטיפול.
טיפול ב- Dupilumab הדגים יעילות ממושכת ובטיחות חיובית באוכלוסייה קשה לטיפול של חולים Prurigo Nodularis.
J Am Acad Dermatol, July 18, 2026








תגובות רוצה להצטרף לדיון?
יש להתחבר כדי להגיב.
התחבראין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!