לראשונה בארץ: יחידה לנירולוגיית ילדים נפתחה במרכז הרפואי אסף הרופא

לראשונה בארץ, נפתחה במרכז הרפואי אסף הרופא יחידה לנירולוגיית ילדים, במסגרתה יהיו הילדים 24 שעות ביממה תחת השגחה של רופאים ואחיות שהתמחו בתחום.

“בארץ כבמרבית מחלקות הילדים בבתי החולים בעולם מקובל כי ילדים הסובלים מבעיות נירולוגיות מאושפזים במחלקת ילדים רגילה, ולא במחלקה יעודית. הילד מטופל ע”י הצוות הרפואי של מחלקת הילדים (“מחלקת העוגן”) בה הוא מאושפז, כאשר הרופא הנירולוג מגיע אליו כיועץ, ונותן הוראות והנחיות לצוות המטפל. הקשר היומיומי הרציף עם הילד ועם הוריו מתבצע בפועל ע”י צוות מחלקת הילדים”, מסביר פרופסור אלי להט, יו”ר אינ”ה (איגוד נירולוגיית הילדים הישראלי), ומנהל המרכז להתפתחות, שיקום ונירולוגיית ילדים  באסף הרופא.

באסף הרופא השתנה המצב: מעתה, הצוות המטפל, המונה 4 רופאים בכירים מומחים בנירולוגיית ילדים, צוות אחיות מוסמך שעבר השתלמויות והכשרה בתחום ושני רופאים מתמחים הוא הצוות אשר מטפל בפועל, 24 שעות ביממה, בילד הסובל מבעיה נירולוגית. בראש היחידה עומד ד”ר אלי היימן, מומחה לנירולוגיית ילדים שחזר באחרונה מהשתלמות מארה”ב בתחום אפילפסיית ילדים.

“במחלקה, הכוללת 6 מיטות אשפוז, יעסקו בשני היבטים: האחד – היבט אבחנתי וטיפולי (כולל מחלות אפילפטיות בלתי נשלטות שדורשות איזון תרופתי – כמו אפילפסיה, איחור התפתחותי שדורש איבחון ובירור מורכב ועוד), והשני – שיקום נירולוגי, בעיקר לאחר חבלות ראש מסוגים שונים (תאונות דרכים, נפילות ועוד). במחלקה יבצעו בירורים רפואיים מורכבים שיכללו בדיקות דם, שתן, צילומים, בדיקות חשמליות (E.E.G) וכן תצפית התנהגותית ותפקודית המבוצעת ע”י פסיכולוגים ורופאים מומחים, קלינאי תקשורת ושאר חברי הצוות הרפואי. השירות המוצע הוא שירות ארצי, וחלק מהאישפוזים יהיו אישפוזים מוזמנים, במטרה לבצע הליך אבחנתי מורכב בזמן קצר ככל שניתן”, מסביר ד”ר היימן.

יש לציין כי היחידה הנירולוגית הייחודית באסף הרופא מצטרפת לקומפלקס הייחודי הפועל בבית החולים, אשר כולל גם את המכון להתפתחות הילד, מחלקת שיקום ילדים, מרכז ארצי לאבחון וטיפול באוטיזם ובית ספר אסיף (בי”ס לכיתות גן, א’ ו- ב’, עבור ילדים הסובלים מפגיעות מוחיות שונות).

נמסר ע”י לשכת הדוברת

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

גורמי בסיס הקשורים ללחץ תוך־גולגולתי לאחר השתלת סטנט במטופלים עם יתר לחץ תוך־גולגולתי אדיופתי והיצרות של הסינוסים הוורידיים

גורמי בסיס הקשורים ללחץ תוך־גולגולתי לאחר השתלת סטנט במטופלים עם יתר לחץ תוך־גולגולתי אדיופתי והיצרות של הסינוסים הוורידיים

מקור: Headache: The Journal of Head and Face Pain
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|11/06/2026

המחקר בדק חולים עם יתר לחץ תוך־גולגולתי אדיופתי (IIH) – מצב שבו הלחץ סביב המוח עולה ללא סיבה ברורה, וגורם לכאבי ראש עזים וסיכון לאובדן ראייה

טנלטפלאז (Tenecteplase) לעומת אלטפלאז (Alteplase) עבור שבץ איסכמי חריף בחלון זמן של 4.5 עד 24 שעות: ניתוח של נתוני משתתפים בודדים

טנלטפלאז (Tenecteplase) לעומת אלטפלאז (Alteplase) עבור שבץ איסכמי חריף בחלון זמן של 4.5 עד 24 שעות: ניתוח של נתוני משתתפים בודדים

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|07/06/2026

מטרת המחקר הייתה להשוות ישירות בין שתי התרופות כשהן ניתנות בחלון זמן של 4.5 עד 24 שעות למטופלים עם חסימת כלי דם גדולים או עם רקמה מוחית בת־הצלה

השתלת תומכן (סטנט) דחופה בעורק התרדמה עבור נגעים עוקבים (Tandem Lesions) במטופלים שעברו הקצאה אקראית לטיפול אנדווסקולרי עם או ללא טיפול תרומבוליטי: תוצאות מניתוח מטה־אנליזה של נתוני משתתפים בודדים (IRIS)

השתלת תומכן (סטנט) דחופה בעורק התרדמה עבור נגעים עוקבים (Tandem Lesions) במטופלים שעברו הקצאה אקראית לטיפול אנדווסקולרי עם או ללא טיפול תרומבוליטי: תוצאות מניתוח מטה־אנליזה של נתוני משתתפים בודדים (IRIS)

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|02/06/2026

החוקרים ביצעו מטה־אנליזה רחבת היקף (IRIS) שאיחדה נתונים של מאות משתתפים מניסויים קליניים אקראיים

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן