מרכז רפואי קפלן ‘מרביץ תורה’ בבי”ס אשכול פיס רחובות במסגרת יום בריאות

פעילות  למען הקהילה הינה אחד היעדים  שהציב לעצמו  המרכז  הרפואי קפלן במסגרת תוכנית העבודה לשנת 2005.

דר’ שלומי ענתבי, סגן מנהל בי”ח קפלן יחד עם גב’ עירית דוידוביץ, מנהלת אשכול פיס ברחובות, ארגנו יום בריאות  שהתקיים  בביה”ס  אשכול פיס ברחובות. 

בכנס הרצו מנהלי מחלקות מבי”ח קפלן, בתחומי בריאות ורפואה המעניינים את הנוער.

התזונאית ענבל כץ פרידלנדר, הזהירה את בני הנוער ביחוד מפני דיאטות “כסאח”, אשר עלולות לפגוע בבריאות ובגדילה. והמליצה להימנע מדיאטה לא מאוזנת שאינה מכילה את כל אבות המזון ו/או שאינה מכילה כמות הולמת של קלוריות העלולה לצאת משליטה ולהידרדר להפרעות אכילה ביחוד אצל בני נוער ומתבגרים.  לכן, רצוי להתייעץ עם איש מקצוע בעינין המשקל הנכון, ובמידה ויש צורך בירידה במשקל, רצוי לעשות דיאטה מאוזנת ובריאה, בהדרכה ובפקוח של איש מקצוע.

פרופ’ צבי צדיק,  מנהל  יחידת אנדוקרינולוגיה ילדים, ריתק את התלמידים על בעיות שכיחות בהתבגרות. מה היא התבגרות מוקדמת ומאוחרת, בעיות תדמית הגוף הנגרמת כתוצאה מתהליך התבגרות איטי או מהיר. חשיבות התזונה לגדילה והתבגרות . השלכות השימוש במכון כושר. האם יש חשיבות לשינה על תהליך הגדילה. השימוש בצילום כף יד כמכשיר לחיזוי הגובה הסופי של הנערים.

פרופ’ רוני וולף, מנהל יחידת עור, דיבר על מחלות עור ומין אצל בני נוער. הגורמים לפצעי בגרות והטיפול בהם, הסיבות לגירויי עור ודלקות קשות בעור וכיצד להמנע מהם. עגילים בכל אזורי הגוף עלולים לגרום לזיהום בעור, נזקי השמש לעור, נזקי האיפור לעור ועוד. הגישות הרפואיות בנושאים אלה “הדהימו” את התלמידים.

דר’ גרשון פינק , מנהל יחידת ריאות, התרכז בדבריו על נזקי העישון ותהליכי הגמילה מעישון. מסתבר כי  27% מעשנים באוכלוסיה הכללית, וכנראה בקרב התלמידים, שהקשיבו קשב רב להרצאה, אחוז המעשנים אינו נופל מזה.

לאחר ששמעו את נזקי העישון החמורים, נראה שחלק מהתלמידים הפנימו את המסר שהועבר בהרצאה, שרצוי למען הבריאות לא לעשן.

אולם ההרצאות היה מלא מפה לפה בכ- 250 תלמידים, אשר גילו התעניינות מרובה בנאמר ע”י הרופאים מבי”ח קפלן ושאלו שאלות מסקרנות רבות. ההרצאות היו מרתקות ובנושאים החשובים ביותר כיום לנוער ומתבגרים.

בברכה,

דנה קידר 

דוברת המרכז הרפואי

                                                                                                                    

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

המיקרוביום החברתי בגיל המבוגר

המיקרוביום החברתי בגיל המבוגר

מקור: pubmed
פרופ' אלי מזרחי
פרופ' אלי מזרחי
אין תגובות|26/02/2026

בידוד חברתי שכיח בגיל המבוגר ונקשר באופן עקבי לשבריריות, לירידה תפקודית, לפגיעה קוגניטיבית ולתמותה מוגברת

טראומה עינית; גורם עולמי נזנח לעיוורון ולנכות הניתנים למניעה

טראומה עינית; גורם עולמי נזנח לעיוורון ולנכות הניתנים למניעה

מקור: Am J Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|18/02/2026

טראומה עינית היא גורם משמעותי לעיוורון חד־עיני ולנכות ארוכת־טווח ברחבי העולם, במיוחד במדינות בעלות הכנסה נמוכה ובינונית. אפילו שמרבית הפגיעות העיניות ניתנות למניעה, הנטל האישי, החברתי והכלכלי הנלווה אליהן נותר גבוה ומוזנח ביחס למחלות עיניים אחרות

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן