סדנאות חדשות לילדים ונוער עם עודף משקל במרפאת ההשמנה בביה”ח לילדים תל השומר

סדנאות חדשות לילדים ונוער עם עודף משקל במרפאת ההשמנה בביה”ח לילדים ע”ש לילי ואדמונד ספרא, “שיבא” תל השומר, בהנהלתה של ד”ר אורית פנחס- חמיאל נפתחות סדנאות לטיפול תמיכתי לילדים ונוער הסובלים מעודף משקל.

מרפאת ההשמנה פועלת במחלקה האינדוקרינית לילדים במרכז הרפואי “שיבא” תל השומר. היא כוללת צוות רב מקצועי : רופא, אחות, עו”ס, מורה לספורט, דיאטנית, פסיכולוגית ומטפלת בפסיכודרמה.

במקביל מתקיימות סדנאות אחר הצהריים לטיפול ותמיכה בילדים כגון:

1.       פסיכודרמה: סדנה המועברת ע”י מטפלת בפסיכודרמה ועובדת על שיפור בדימוי גוף, בטחון עצמי, שימוש בתיאטרון ככלי להתמודדות עם מצבים שונים ביום יום. הקבוצה מעלה הצגה בסוף השנה.

2.       קבוצת ספורט “לקראת גיוס”: קבוצת תמיכה והכנה של נוער בגילאי 16 שנים ומעלה, שמטרתה עזרה לנערים ונערות הסובלים מעודף משקל אשר רוצים להכין את עצמם לקראת גיוסם לצה”ל. הסדנה תועבר ע”י מאמן כושר מקצועי. ייעודה של הסדנה היא הבאת הנערים והנערות לשיפור הכושר הגופני והעלאת ביטחונם העצמי.

3.       קבוצת תנועה: סדנת טיפול בעזרת תנועה שמטרתה היא הכרה והתחברות של הילד אל גופו.

4.       קבוצת ספורט: לילדים בכל הגילאים, “משחק ילדים”, פעילות של כיף.

5.       סדנת הורים: סדנה להורים לילדים בגילאים צעירים (4 6 שנים) אשר עדיין לא יכולים להצטרף בעצמם לסדנאות. מטרת הסדנה היא העצמת ההורים בקביעת גבולות והדרכה לתזונה נכונה. הסדנה תועבר ע”י עובדת סוציאלית ודיאטנית ותכלול כ- 10 פגישות.

לפרטים נוספים ניתן לפנות לנטעלי שלום במרכז הרפואי שיבא תל השומר בטלפון:  4691450 054.

                                  

                                                  בברכה,

                                         אורלי לוי

                                                משרד הדוברת

המרכז הרפואי שיבא תל השומר

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הקשר בין תרופות GLP-1 לשיעול כרוני

הקשר בין תרופות GLP-1 לשיעול כרוני

מקור: JAMA Otolaryngology–Head & Neck Surgery
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|25/01/2026

החוקרים ביצעו ניתוח רטרוספקטיבי רחב היקף (Big Data) המבוסס על רשומות רפואיות של יותר מ־800,000 מטופלים הסובלים מסוכרת מסוג 2 או מהשמנת יתר

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן