טיפול הורמונאלי באסטרדיול (עם או ללא פרוגסטין) לא השפיע על התפקוד הקוגניטיבי בנשים בשלב מוקדם או בשלב מאוחר לאחר-מנופאוזה, כך עולה מתוצאות מחקר מבוקר-פלסבו, שפורסמו בכתב העת Neurology.
במססגרת המחקר נשים בריאות בתוך שש שנים ממנופאוזה או למעלה מעשר שנים לאחר מנופאוזה חולקו באקראי לטיפול פומי באסטרדיול (17β-Estradiol) במינון 1 מ”ג/יום או פלסבו. נשים עם רחם טופלו גם בג’ל פרוגסטרון או פלסבו. התוצא העיקרי נבחן לאחר 2.5 ו-5 שנים, תוך השוואה בין קבוצות הטיפול, וכלל את השינוי בציוני מבחן נוירו-פסיכולוגי להערכת זיכרון מילולי אפיזודי. תוצאים משניים כללו תפקוד ניהולי ותפקוד קוגניטיבי גלובאלי.
ניתוח הנתונים כלל 567 נשים, לאחר משך טיפול ממוצע של 57 חודשים. באשר לזיכרון מילולי, ההבדל הסטנדרטי בין אסטרדיול ופלסבו במדדים המשולבים לא היה מובהק סטטיסטית. ההבדלים היו דומים בנשים זמן קצר וזמן רב לאחר מנופאוזה. האינטראקציה בין קבוצות נשים לאחר-מנופאוזה והבדלים בין קבוצות הטיפול לא הייתה מובהקת סטטיסטית בהערכת תפקוד ניהולי או תפקוד קוגניטיבי גלובאלי.
החוקרים מסכמים וכותבים כי התחלת טיפול באסטרדיול בתוך שש שנים ממנופאוה לא השפיעה על זיכרון מילולי, תפקוד ניהולי, או תפקוד קוגניטיבי גלובאלי, באופן שונה בהשוואה להתחלת הטיפול לאחר למעלה מעשר שנים לאחר מנופאוזה. לאסטרדיול לא הייתה השפעה חיובית או שלילית על היכולת הקוגניטיבית, ללא תלות במשך הזמן שחלף לאחר מנופאוזה.





תגובות רוצה להצטרף לדיון?
יש להתחבר כדי להגיב.
התחבראין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!