Baveno VI להערכת דליות בסיכון גבוה (CGH)

קריטריוני Baveno VI עשויים להיות שיטה לא פולשנית וחסכונית להערכת דליות בסיכון גבוה בחולים עם שחמת Child-Pugh A, בהשוואה לאנדוסקופיה, כך על פי מחקר שפורסם ב-Clinical Gastroenterology and Hepatology

קריטריוני Baveno VI עשויים להיות שיטה לא פולשנית וחסכונית להערכת דליות בסיכון גבוה בחולים עם שחמת Child-Pugh A, בהשוואה לאנדוסקופיה, כך על פי מחקר חדש שפורסם ב-Clinical Gastroenterology and Hepatology. למרות שאנדוסקופיה של מערכת העיכול העליונה היא תקן הזהב לאיתור דליות, הקריטריונים של Baveno VI כוללים נוקשות של הכבד וערכי ספירת טסיות כדי לשלול דליות בסיכון גבוה, מה שיכול לחסוך בעלויות.

“הקריטריונים של Baveno VI יכולים להפחית את הצורך באנדוסקופיות בחולים עם שחמת, אבל היה חשוב לברר אם הם גם חסכוניים”, אמר המחבר בהראשי של המחקר, פרופ’ עמנואל צוכציס, פרופסור להפטולוגיה באוניברסיטת קולג’ לונדון. “הממצאים שלנו מאשרים שהיישום של קריטריונים אלה הוא חסכוני ביותר, ובהתחשב בעובדה שהם גם בטוחים, יש לשקול יישום נרחב שלהם”, הוסיף.

על בסיס Baveno VI, ניתן להימנע מבדיקה אנדוסקופית בחולים עם מחלת כבד כרונית מתקדמת מפוצה ושחמת Child-Pugh A שספירת טסיות הדם היא גבוהה מ-150,000/mm3 ונוקשות כבד נמוכה מ-20 kPa. בנוסף, קריטריונים מורחבים של Baveno VI הציעו ערכי חיתוך אופטימליים כדי למנוע אפילו יותר אנדוסקופיות – בערכי טסיות של מעל 110,000/mm3 ונוקשות כבד של מתחת ל-25 kPa.

מחקרים קודמים מצביעים על כך שהקריטריונים המורחבים יכולים למנוע מספר כפול של אנדוסקופיות, כתבו המחברים, עם סיכון להחמצת דליות בסיכון גבוה ב-1.6% מהמטופלים עם הקריטריונים ו-0.6% ממשתתפי המחקר. שני סוגי הקריטריונים אושרו בקבוצות גדולות של חולים עם שחמת מפוצה מאטיולוגיות שונות.

לכתבה ב-medscape

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

מקור: לימור בן חיים דיאטנית קלינית
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

כמחצית מהמטופלים בטיפולים אינקרטינים יחוו תופעות לוואי במערכת העיכול, העלולות להשפיע על איכות החיים, ולקראת ארוחות החג ייתכן שהאתגר יהיה משמעותי אף יותר.

מניעה שניונית לאחר שבץ מוחי איסכמי

מניעה שניונית לאחר שבץ מוחי איסכמי

מקור: NEJM
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|01/09/2026

המאמר סוקר את העדכונים האחרונים ואת הגישות הטיפוליות המוכחות למניעת אירוע מוחי חוזר אצל מטופלים שכבר חוו שבץ איסכמי או אירוע מוחי חולף (TIA)

יעילות ובטיחות קיוּוִיוִיק Daridorexant (QUVIVIQ) לטיפול באינסומניה

יעילות ובטיחות קיוּוִיוִיק Daridorexant (QUVIVIQ) לטיפול באינסומניה

מקור: Lancet Neurology
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|25/08/2026

אינסומניה כרונית היא הפרעה שכיחה הפוגעת לא רק במשך ובאיכות השינה, אלא גם בתפקוד היומי, בערנות, בריכוז ובאיכות החיים. למרות זמינותם של טיפולים ותיקים, קיים צורך בפתרונות המסייעים לשפר את השינה בלי לפגוע בתפקוד ביום שלאחר מכן ובלי לגרום להתמכרות

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן