נפח טסיות ממוצע מנבא סיכון לדימום מג’ורי ומסכן-חיים לאחר TAVR (מתוך Plops One)

במאמר שפורסם בכתב העת PLoS One מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי נפח טסיות ממוצע (Mean Platelet Volume, או MPV) לפני פרוצדורת TAVR (Transcatheter Aortic Valve Replacement) הינו מנבא בלתי-תלוי של הסיכון לדימום מג’ורי או מסכן חיים שנה לאחר הפרוצדורה, ללא תלות בהיקף עיכוב הטסיות והפרעות בקרישת הדם.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לדימום לאחר TAVR חשיבות פרוגנוסטית רבה. כעת הם ביקשו לבחון את ההשפעה של ריכוז MPV על אירועי דמם לאחר פרוצדורת TAVR.

המחקר כלל חולים שעברו TAVR בין פברואר 2010 ועד מאי 2019. ריכוז MPV סווג לשתי קטגוריות: נמוך (עד 10 fL) וגבוה (מעל 10 fL). התוצא העיקרי של המחקר היה הופעת סיבוכי דמם מג’ורי או מסכן חיים לאחר שנה אחת מהפרוצדורה.

מדגם המחקר כלל 1,111 חולים, מהם 398 חולים (35.8%) עם MPV נמוך ו-713 חולים (64.2%) עם MPV גבוה. שיעור אירועי דמם מג’ורי או מסכן חיים לאחר שנה אחת היה גבוה יותר בחולים עם MPV נמוך, בהשוואה לחולים עם MPV גבוה (22.9% לעומת 17.7%, בהתאמה; P=0.034).

החוקרים מדווחים כי ריכוז MPV נמוך לווה בסיכון מוגבר לסיבוכים באתר הגישה הוסקולארית (36.2% לעומת 28.9%, p=0.012), אירועי דמם מג’ורי בתוך 30 ימים (15.6% לעומת 9.4%, p<0.01) וקבלת למעלה משתי מנות דם (23.9% לעומת 17.5%, p=0.01).

מהנתונים עולה כי לא הייתה השפעה לריכוז MPV טרם הניתוח על שיעורי התמותה מכל-סיבה, תמותה עקב מחלות לב וכלי דם ואירועים איסכמיים (אוטם לבבי ואירוע מוחי).

מניתוח רב-משתני עלה כי ריכוז המוגלובין לפני הפרוצדורה (יחס סיכון של 0.84, P=0.001) וריכוז MPV נמוך לפני TAVR (יחס סיכון של 1.64, p=0.005) הינם מנבאים של אירועי דמם מג’ורי או מסכן חיים שנה אחת לאחר פרוצדורת TAVR.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ריכוז MPV הינו מנבא בלתי-תלוי של הסיכון לדימום מג’ורי או מסכן חיים שנה אחת לאחר פרוצדורת TAVR.

PLoS One, Nov 30, 2021

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

האם יש לקצר את משך הטיפול ב-DAPT לאחר התערבות כלילית במבוגרים מעל גיל 65?  (JAMA NETWORK OPEN)

האם יש לקצר את משך הטיפול ב-DAPT לאחר התערבות כלילית במבוגרים מעל גיל 65?  (JAMA NETWORK OPEN)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/11/2024

האזינו כעת למגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 5: ממחקר שפורסם ב- JAMA Network Open עולה כי טיפול נוגד טסיות כפול (DAPT) קצר יותר, של חודש או 3 חודשים, קשור לסיכון נמוך יותר לדימום בלא הגברת הסיכון לאירועים קרדיווסקולריים משמעותיים או לאירועים קליניים שליליים (NACE) במבוגרים מעל גיל 65 לאחר התערבות כלילית מלעורית.

הטיפול בחולים עם מחלת כלי דם כרונית (JAMA)

הטיפול בחולים עם מחלת כלי דם כרונית (JAMA)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|06/10/2024

מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 4:  מאמר שפורסם ב-JAMA מעדכן באשר להנחיות שפורסמו בכתב העת של ה-American Heart Association הכוללות מגוון היבטים בטיפול, כולל אבחון, החלטות לגבי ביצוע התערבות פולשנית לרה-וסקולריזציה, ייעוץ לשינוי אורח חיים, וטיפול תרופתי אופטימלי.

ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|01/09/2024

מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

קוצבי לב ודפיברילטורים מושתלים (NEJM, CME)

קוצבי לב ודפיברילטורים מושתלים (NEJM, CME)

מערכת האתר
מערכת האתר
2 תגובות|01/04/2024

קוצבי לב ודפיברילטורים מושתלים – Cardiac Implantable Electronic Devices – נמצאים בחזית הטיפול בהפרעות בקצב הלב, וכוללים קוצבים לחולים עם ברדיקרדיה, קוצבי לב דו-חדריים ודפיברילטורים מושתלים. בארצות הברית, מושתלים יותר מ-400,000 קוצבי לב ודפיברילטורים לחולי לב, נתון שמדגיש את תפקידם המרכזי בקרדיולוגיה העכשווית. סקירה זו מה-NEW ENGLAND JOURNAL OF MEDICINE מתמקדת ומדגישה בַּחידושים במכשירים אלו.

בריאות המערכת הקרדיווסקולרית של האם לאחר לידה (JAMA, CME)

בריאות המערכת הקרדיווסקולרית של האם לאחר לידה (JAMA, CME)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|29/02/2024

שיעורי תמותת האימהות בארה”ב זינקו והגיעו ל-1205 מקרי מוות בשנת 2021, נתון המצריך מענה דחוף וממוקד. הפערים בין קבוצות אתניות מדגישים את הצורך לטפל בבעיה זו בהקדם. כ-80% ממקרי המוות של יולדות אלה ניתנים למניעה, כאשר חלק משמעותי מהם מתרחש בתקופה שלאחר הלידה, דבר ההופך תקופה זו לתקופה חשובה ומרכזית לניטור ולשיפור בריאות האם. מאמר זה, שפורסם ב-JAMA, מתעמק באופן מקיף בהערכה של בריאות הלב וכלי הדם (CVH), ובמכשולים המערכתיים שקיימים בטיפול באישה בתקופה שלאחר הלידה.

אבחון וניהול מחלות של אבי העורקים (מתוך ה-JAMA)

אבחון וניהול מחלות של אבי העורקים (מתוך ה-JAMA)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|15/02/2024

שיעור התמותה בקרב מטופלים עם דיסקציה מסוג A של אבי העורקים, כלומר דיסקציה בשורש אבי העורקים ובאבי העורקים העולה, עומד על כ-57% אם לא עוברים ניתוח חירום ועד 25% בחולים שעוברים ניתוח חירום.
במאמר זה מובאת סקירה של הנחיות הקולג’ האמריקני לקרדיולוגיה ואיגוד הלב האמריקני המתייחסות לדיסקציה של אבי העורקים החזי והבטני, למחלות גנטיות של אבי העורקים, למחלת כלי דם פריפריים, לבעיות הקשורות למסתם אאורטלי דו צניפי ולתסמונת טרנר. ההמלצות, שפורסמו ב-JAMA, נוגעות למפרצות המערבות את שורש אבי העורקים ו/או אבי העורקים העולה.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן