Breast Feeding

רפואה ותזונה אישית מבוססת על הרכב חלב האם/הרצאתה של ד”ר רביד שכטר (מיימילק) מכנס תזונה מונעת, כנס איחוד כוחות 2016- מושב hot topics בתזונת ילדים

חלב אם הוא הסטנדרט בתזונת תינוקות. חלב אם הוא רקמה חיה המכילה אינספור רכיבים ביו-אקטיביים חיוניים לבריאות והתפתחות התינוק. חלב אם הינו נוזל פיזיולוגי הנדגם בצורה לא פולשנית, המושפע מסטטוס האם, גנטיקה, הרגלים ועוד, ובעל השלכות דיאגנוסטיות, הן על היונק והן על האם. לכל אם הרכב חלב ייחודי משלה, ואבחון במועד יכול לקדם הצלחת הנקה ולאפשר התאמת טיפול תזונתי אישי ליונק ולאם.

היות וגופי בריאות בעולם ממליצים על הנקה בלעדית לחצי שנה הראשונה לחיים, תקופה הנחשבת כפגיעה לחסרים תזונתיים, ישנה משמעות רבה לניטור רמות הויטמינים בחלב אם כרפואה מונעת ומותאמת אישית.

כיום, מצטבר מידע בספרות המקצועית המקשר את ההרכב התזונתי של חלב האם לתזונת האם המיניקה. רכיבים אשר רמתם בחלב האם מושפעת מתזונת האם והסטטוס בגופה ואשר עלולים להימצא בחסר, הוגדרו בעדיפות ראשונה לנשים מיניקות וכוללים את הויטמינים A,B1, B2, B6, B12 , כולין והמינרלים יוד וסלניום.

תיסופם בתזונת האם מוביל לשיפור סטטוס היונק. חסרים קליניים בתינוקות יונקים בעולם מערבי הם נדירים (מקרים דווחו גם בישראל), אולם אלו מתגלים מאוחר במחצית השנייה לחיי התינוק, בעוד שנוצרו הרבה קודם. חסרים תת קליניים בקרב תינוקות יונקים שכיחים ומתועדים על ידי ארגוני בריאות בעולם כולל גם במדינות מערביות, בעוד שהשלכותיהם ארוכות טווח טרם ברורות הם מגדירים את האוכלוסיה שבסיכון.

ניטור של האוכלוסיה באמצעות חלב אם הינו כלי לא פולשני לסקרי מצב האוכלוסיה ולקביעת המלצות לשיפור בריאות האם והילוד. ניטור של אמהות, באמצעות דגימת חלב אם אישית, כחלק מאיבחון וטיפול פרטני, הינו בסיס לבניית תזונה מותאמת אישית לאם בתקופת ההנקה לשיפור בריאות האם והתינוק.

מעבדות מיימילק הינה חברה הזנק המתמחה בדיאגנוסטיקה בחלב אם. מיימילק מפתחת ומבצעת בדיקות רפואיות מבוססות מעבדה בחלב אם לאבחון של סיבוכים קשורי הנקה ומדדי איכות בחלב אם. ההרצאה סקרה תוצאות ייחודיות של מעבדות מיימילק מאנאליזה ראשונית של מדגם ראשוני אשר מצביע על שונות בהרכב חלב האם של נשים מניקות, ומספק אינפורמציה בדבר שכיחות חסרים תזונתיים של חלב האם בישראל.

למצגת המלאה

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    טיפול משולש הכולל מטפורמין, Dapagliflozin ו-Saxagliptin מהווה גישת טיפול יעילה ובטוחה לחולים עם סוכרת מסוג 2 שלא קיבלו טיפול תרופתי קודם, בהשוואה להגברת עצימות הטיפול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ההנחיות הנוכחיות ממליצות על טיפול משולב מוקדם להפחתת הסיכון לסיבוכי סוכרת ומניעת אינרציה קלינית בחולים עם סוכרת מסוג 2. […]

  • הנקה עשויה להפחית את הסיכון להתפתחות פסוריאזיס בגיל צעיר (British Journal of Dermatology)

    הנקה עשויה להפחית את הסיכון להתפתחות פסוריאזיס בגיל צעיר (British Journal of Dermatology)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת British Journal of Dermatology עולה כי הנקה עשויה להפחית את הסיכון להתפתחות פסוריאזיס בגיל צעיר. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי פסוריאזיס הינה מחלת עור סיסטמית בעלת מרכיב גנטי, אם כי טריגרים סביבתיים נדרשים להופעת ביטויי המחלה. מחקרים קודמים הצליחו לזהות חלק מהטריגרים הללו, דוגמת דחק, זיהומים וחשיפה לתרופות. מטרת […]

  • מה בין צריכת אלכוהול יומית ובין יתר לחץ דם? (Hypertension)

    מה בין צריכת אלכוהול יומית ובין יתר לחץ דם? (Hypertension)

    צריכת אלכוהול בהיקף של מעל 12 גרם ביום מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות יתר לחץ דם, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Hypertension. הממצאים מצביעים על קשר ליניארי בין היקף צריכת אלכוהול ובין הסיכון לית לחץ דם, כאשר חוזק הקשר היה שונה בין גברים ונשים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צריכת אלכוהול נקשרה עם […]

  • האם הנקה בינקות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות סרטן מעי גס ורקטום בבגרות? (Clin Gastroenterol Hepatol)

    האם הנקה בינקות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות סרטן מעי גס ורקטום בבגרות? (Clin Gastroenterol Hepatol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology עולה כי במבוגרים אשר ניזונו מהנקה בינקות ייתכן סיכון מוגבר לאבחנה של סרטן מעי גס ורקטום בבגרות, כולל במבוגרים צעירים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עוד ועוד עדויות מצביעות על החשיבות של גורמי חשיפה במהלך ההיריון ובשלב מוקדם במהלך החיים ובין הסיכון להתפתחות סרטן מעי […]

  • מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר לעצירות (Clinical Gastroenterological and Hepatology)

    מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר לעצירות (Clinical Gastroenterological and Hepatology)

    צריכת מזון אולטרה-מעובד ומזון מלווה בסיכון מוגבר להופעת עצירות ואילו צריכת מזון מעובד מינימאלית מלווה בסיכון נמוך יותר לעצירות, כאשר ההשפעה של עיבוד המזון אינה תלויה באיכות הרכב התזונה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צריכה מוגזמת של מזון אולטרה-מעובד נקשה עם הפרעה בתנועתיות המעי. […]

  • דיאטה ים-תיכונית עם שמן זית עשויה להפחית את הסיכון להישנות הפרעות קצב לב (מתוך כנס ה-Heart Rhythm)

    דיאטה ים-תיכונית עם שמן זית עשויה להפחית את הסיכון להישנות הפרעות קצב לב (מתוך כנס ה-Heart Rhythm)

    בחולים עם פרפור פרוזדורים לאחר אבלציה, הקפדה על דיאטה ים-תיכונית מועשרת בשמן זית כתית מעולה מלווה בסיכון מופחת להישנות הפרעות קצב לב, בהשוואה לאלו ללא הגבלה תזונתית, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס Heart Rhythm. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי דיאטה ים תיכונית מועשרת בשמן זית כתית מעולה הוכחה כבעלת השפעה לחיובית על מגוון […]

  • תחליפי סוכר מלווים בסיכון מוגבר להתקפי לב ואירועים מוחיים (Eur Heart J)

    תחליפי סוכר מלווים בסיכון מוגבר להתקפי לב ואירועים מוחיים (Eur Heart J)

    רמות גבוהות של קסיליטול (Xylitol), ממתיק דל-קלוריות המשמש במאכלים רבים דלי-סוכר וכן במסטיקים ומשחות שיניים, מלוות בסיכון מוגבר להתקפי לב, אירועים מוחיים ותמותה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת European Heart Journal. צוות המחקר כלל במחקר למעלה מ-3,000 משתתפים מארצות הברית ואירופה, אשר היו במעקב לאורך למעלה משלוש שנים. מהנתונים עולה כי באלו […]

  • צריכת פירות וירקות עשויה להפחית את הסיכון להתלקחות מחלת קרוהן (Clin Nutr ESPEN)

    צריכת פירות וירקות עשויה להפחית את הסיכון להתלקחות מחלת קרוהן (Clin Nutr ESPEN)

    בקרב חולים עם מחלת מעי דלקתית המקפידים על צריכה סדירה של פירות וירקות תועדה שכיחות נמוכה יותר של התלקחות מחלת קרוהן, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Clinical Nutrition ESPEN. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הציעו כי מוצרי מזון מסוימים עלולים לעורר או להחמיר תסמיני מחלת מעי דלקתית, אך אין עדויות רבות […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה