מקור : דוברות אונ’ בר אילן בגליל
חיידקי המעי יכולים להפוך אותנו לאמיצים יותר או אלימים יותר, כך סבור ד”ר עומרי קורן שנבחר לאחרונה לאחד החוקרים המצוטטים ביותר בעולם (מדד Web of Science) והוביל כנס בנושא “מיקרוביום אנושי” בפקולטה לרפואה ע”ש עזריאלי של אוניברסיטת בר אילן בצפת. הכנס שהתקיים לזכרו של אלי הורביץ מייסד טבע ומי שתרם להקמת מעבדות המחקר של הפקולטה, נערך במעמד סגנית נשיא לפיתוח, ד”ר מירב גלילי, סגנית הנשיא למחקר, פרופ’ שולמית מיכאלי, דיקן הפקולטה לרפואה, פרופ’ קרל סקורצקי , דליה הורביץ רעייתו של אלי הורביץ ז”ל,חיים הורביץ, דפנה הורביץ, ד”ר ורדשלו הורביץ ו-400 חוקרים מכל רחבי הארץ.
מערכת האתר
מערכת האתר
מערכת האתר
מערכת האתר
מערכת האתר
מערכת האתר
הכנס “מיקרוביום אנושי” עסק בחידושים בתחום ובשאיפה להשתמש בידע הנצבר במעבדות לטיפול בחולים וכטיפול מונע בבריאים. בהתאם לכך, הכנס הפגיש חוקרים מרחבי הארץ מהאקדמיה, בתי החולים והתעשייה. בין הנושאים שהועלו היתה האינטרקציה של המיקרוביום עם מערכת החיסון, והשפעתו על מחלות כגון סרטן, מחלות אוטואימוניות ומחלות אינפלמטוריות של המעי. זיהוי אוכלוסיות החיידקים המעורבים בבריאות ובחולי תאפשר להתאים טוב יותר ריפוי מותאם אישית למשל בהשתלות צואה. הנושא של השתלת צואה, תופס תנופה מחקרית כיום ומאושר לשימוש בזיהום ע?י חיידק הנקרא קלוסטרידיום דיפיצילה. בטיפול זה מוחלפת אוכלוסיית חיידקי מערכת העיכול של החולה בחיידקים מאדם בריא.
בכנס הוצגו תוצאות במחקרים קליניים המראים שהשתלות צואה יכולות להועיל גם כטיפול משולב עם אימונותרפיה בחולי סרטן, ובמחלת השתל כנגד המאכסן לאחר השתלת מח עצם.
נושא מרתק אחר, שאנחנו עדיין רחוקים מלהבינו, עוסק בהשפעה ההדדית של חיידקי המעי והמוח. מסתבר, שחיידקי המעי יכולים להשפיע על תכונות כמו אלימות ואומץ, ומאפיינים התנהגותיים נוספים. תוצאות המחקרים הנעשים במעבדה נותחו גם ע”י חוקרים מתחומי מדעי המחשב והביואינפורמטיקה, מה שמאשר פרספקטיבה רחבת הקף על הממצאים. ללא ספק, השנים הקרובות הינה עדות לפריצות דרך מחקריות שיאפשרו דיאגנוזה וטיפולים טובים יותר במגוון רב של מחלות.
חיים הורביץ, בנו של אלי אמר: “אנו מייחסים חשיבות רבה לכנסים מדעיים מסוג זה ורואים בהם נדבך חשוב בחיזוק הרפואה בפריפריה”.
יוזמת הכנס, סגנית הנשיא למחקר, פרופ’ שולמית מיכאלי: ” היום 6 מעבדות פועלות בפקולטה לרפואה. בית שוקק חיים של חדשנות, יזמות ועשייה למען תושבי הגליל ולישראל. התחלנו השנה את המחזור השמיני של הפקולטה בו לומדים 406 סטודנטים לרפואה ועד כה סיימו 254 רופאים. בפקולטה ישנם חוקרים ו150 לתארים מתקדמים במגוון נושאים במדעי הרפואה”.
בתמונה(מימין לשמאל): מר דן זיסקינד, ד”ר מירב גלילי, סגנית הנשיא לפיתוח ,ד”ר אסתר זיכלניסקי, מנהלת קרן דליה ואלי הורביץ ,גב’ דליה הורביץ ,ד”ר ורד שליו הורביץ, גב’ דפנה קריב, מר חיים הורביץ.
- אבחנות: Bacterial infections, Ulcerative colitis
- קטגוריות: חדשות
מאמרים
שימוש באלגוריתמים לניהול חום בילודים לפי משך מחלת החום (PEDIATRICS)
אין תגובות|03/06/2024
ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף מחקר, שפורסם לאחרונה בעיתון PEDIATRICS והעריך את יעילות השימוש במרקרים דלקתיים [C-Reactive Protein (CRP), Absolute Neutrophile Count (ANC), Procalcitonin (PTC)] בניהול מקרי חום קצר משך (קטן משעתיים) בילודים מתחת לגיל שלושה חודשים, על מנת לאתר מחלה חיידקית (בדם או בנוזל השדרה).
מורה נבוכים למתמודדים עם מחלות מעי דלקתיות – מאמר אורח מאת ד”ר איל שחר, המכון לגסטרואנטרולוגיה במרכז הרפואי שיבא
אין תגובות|23/07/2023
האתגרים עמם מתמודדים החולים במחלות אלו, האם הטיפול התרופתי מסייע
לשון לבנה בגלל סטומטיטיס אורמית כסימן למחלת כליות מתקדמת (Pediatrics, CME)
אין תגובות|15/06/2023
גולש יקר ! ידיעה זו מיועדת לסגל הרפואי בלבד ואינה
טיפול בזיהום שחפת לטנטי (CME, JAMA)
אין תגובות|30/04/2023
גולש יקר ! ידיעה זו מיועדת לסגל הרפואי בלבד ואינה
נוירופתיה היקפית הקשורה למתן ציפרופלוקסצין בילד: סיכום דוח מקרה וסקירת הספרות (CME)
אין תגובות|15/11/2022
גולש יקר ! ידיעה זו מיועדת לסגל הרפואי בלבד ואינה
ההנחיות המעודכנות של ה-ACG לטיפול בזיהום ב-Clostridioides difficile
אין תגובות|31/10/2022
גולש יקר ! ידיעה זו מיועדת לסגל הרפואי בלבד ואינה
אירועים קרובים:
אבחנות
כל המידע שיעזור לך באבחון מקרים מורכבים
אנו מזמינים אותך להצטרף אלינו וליהנות ממאגר מידע מקיף הכולל תכנים עדכניים המבוססים מחקרית.
תגובות אחרונות
א
אריה קאופמן
פרוטוקול הטיפול ברגנרציה אנדודונטית קיים למעלה מ 20 שנה. קבוצת חוקרים ישראלים בראשותי שמשותפים בה פרופ' עיני שמואל ודר' ריטה...
ר
רובר רוזן
מה הכוונה למינון מוגבר, האם החיסון שניתן בקופות החולים מתאים להגדרה?
ת
תמר מאייר
מחקרית יתכן שנכון. מציאותית , מכירה כמה וכמה פגים ( כיום הם בוגרים ) מוכשרים מאוד , חלקם מחוננים !
ד
דורית בליקשטיין
אפשר לקבל את המאמר עצמו? תודה
ר
רוברט מרקוביץ
האים בשוק היפוולמי נבדקה השפעת מתן אלבומין






תגובות רוצה להצטרף לדיון?
יש להתחבר כדי להגיב.
התחבראין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!