עישון זמן קצר לאחר השכמה מלווה בסיכון מוגבר לאסתמה במעשנים (BMC Pulm Med)

מנתונים שפורסמו בכתב העת BMC Pulmonary Medicine עולה כי עישון בתוך חמש דקות מהשכמה הינו סמן לתלות בניקוטין ומלווה בסיכון מוגבר משמעותית לאסתמה במהלך החיים בקרב מעשנים.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים אם עישון בתוך חמש דקות מהשכמה, סמן לתלות בניקוטין, קשור באופן עצמאי עם תוצאות אסתמה. לצורך כך, הם התבססו על נתונים מחמישה גלי סקרי NHANES בשנים 2005-2014 והמדגם הסופי כלל 4,081 מעשנים פעילים. ניתוח סטטיסטי שימש להערכת הקשר בין עישון בתוך חמש דקות מהשכמה ובין תוצאות אסתמה במהלך החיים, אסתמה בשנה האחרונה והתקף אסתמה בשנה האחרונה.

מהתוצאות לאחר תקנון להרגלי עישון עלה כי עישון בתוך חמש דקות לווה בעליה  של קרוב ל-50% בסיכוי לאסתמה במהלך החיים (יחס סיכויים של 1.46) ואסתמה במהלך השנה האחרונה  (יחס סיכויים של 1.47). לאחר תקנון נוסף למשתנים דמוגרפיים וגורמי סיכון אחרים לאסתמה, עישון בתוך חמש דקות מהשכמה לווה בעליה של פי ארבע בסיכוי לאסתמה במהלך החיים (יחס סיכויים של 4.05).

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי מחקר זה עשויים לסייע בהערכת הסיכון לאסתמה בקרב מעשנים.

BMC Pulm Med. 2018;18(102) 

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

אסתמה במבוגרים (N Engl J Med, CME)

אסתמה במבוגרים (N Engl J Med, CME)

מערכת האתר
מערכת האתר

שכיחותה של מחלת האסתמה בקרב מבוגרים בארצות הברית היא כ-7.7 אחוזים. זוהי אחת המחלות הכרוניות הנפוצות ביותר בארץ ובעולם. מאמר סקירה מתוך מגזין JC-885

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן