השוואת תוספת LTRA אל מול תוספת LABA בחולים מבוגרים עם אסתמה עיקשת (J Am Geriatr Soc.)

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American Geriatric Society מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש להשוואת תוספת LABA  (Long-Acting Beta-Agonist) אל מול תוספת LTRA (Leukotriene Receptor Antagonist) לטיפול בחולים מבוגרים עם אסתמה תחת טיפול במשאפי סטרואידים.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים להשוות את היעילות והבטיחות הקרדיווסקולארית של תוספת LABA אל מול תוספת LTRA לטיפול במשאפי קורטיקוסטרואידים בחולים מבוגרים. מדובר במחקר עוקבה רטרוספקטיבי, שהתבסס על תביעות לשירות מדיקייר בין 2009-2010.

מהתוצאות עלה כי תוספת LTRA לטיפול במשאפי סטרואידים לוותה בסיכוי גדול יותר לאשפוז על-רקע אסתמה או פניה לחדרי מיון מסיבה זו (יחס סיכויים של 1.4), כמו גם התלקחות מחוץ לאשפוז שדרשה טיפול פומי בסטרואידים או אנטיביוטיקה (יחס סיכויים של 1.41), בהשוואה לטיפול ב-LABA. תוספת LTRA נמצאה גם פחות יעילה באיזון תסמינים חדים, כפי שבא לידי ביטוי בשימוש נרחב יותר ב-SABA (Short-Acting Beta Agonist) (יחס שיעורים של 1.58). תוספת טיפול ב-LTRA לוותה בסיכוי נמוך יותר לאירוע קרדיווסקולארי, בהשוואה לתוספת LABA (יחס סיכויים של 0.86).

ממצאי המחקר מספקים עדויות חדשות ספציפיות לחולים מבוגרים, שנועדו לסייע לרופאים לשקול את הסיכונים והיתרונות של אפשרויות טיפול שונות במקרים של אסתמה עיקשת.  החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים במטרה להתאים באופן אישי את הטיפול באסתמה באוכלוסייה זו של חולים בסיכון גבוה.

J Am Geriatr Soc. 2016;64(8):1592-1600

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

אסתמה במבוגרים (N Engl J Med, CME)

אסתמה במבוגרים (N Engl J Med, CME)

מערכת האתר
מערכת האתר

שכיחותה של מחלת האסתמה בקרב מבוגרים בארצות הברית היא כ-7.7 אחוזים. זוהי אחת המחלות הכרוניות הנפוצות ביותר בארץ ובעולם. מאמר סקירה מתוך מגזין JC-885

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן