ה-ACC חוזר בו מההמלצה שלא לטפל בהיצרויות שאינן קשורות לאוטם שבגללו מתבצע PCI (הצהרת ה-ACC)

בצעד יוצא דופן הקולג’ האמריקאי לקרדיולוגיה (ACC) הכריז על חזרה בו מאחד ההמלצות שלו בסדרה “לבחור בחוכמה” וזאת בעקבות תוצאות מחקר ה-CVLPRIT שהוצגו בחודש שעבר בכנס המדעי של החברה האירופאית לקרדיולוגיה.

במחקר ה-CVLPRIT דווח כי מטופלים שעוברים PCI ראשוני ואשר השלימו רהווסקולריזציה בעת שהותם באישפוז היו עם סיכון נמוך יותר לאירועים קרדיווסקולרים לאחר 12 חודשים, בהשוואה למטופלים שטופלו בעורק הנגוע בלבד.  שיעורי התמותה היו כפולים בקבוצה שטופלה בעורק הפגוע בלבד, וכן גם אירועים חוזרים של MI או אי ספיקת לב, למרות שאף אחד מהתוצאים הללו לא הגיע לכלל מובהקות סטטיסטית, וזאת בשל המס’ הנמוך של המטופלים. מאידך לא היה הבדל בתופעות לוואי הקשורות לפרוצורה בין שתי הקבוצות.

באפריל 2012 ה-ACC פירסם את ההמלצות שלו של “אל תעשה” ביניהם לא לטפל בהיצרויות של עורקים שאינם קשורים לאירוע ה- MI בזמן שמתבצע טיפול PCI בעורק שגרם לחסימה ו-MI .

כעת , מצהיר ה-ACC , שכתוצאה ממחקר ה-CVLPRIT , כמו גם מחקר ה-PRAM , שההמלצה הזו שלא לטפל בהיצרויות אחרות מתבטלת.

American College of Cardiology. American College of Cardiology updates heart attack recommendations [press release]. September 22, 1024

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

חשיבותו של ליווי רוקחי במטופלים לאחר אוטם שריר הלב (J. Pharm. Pract)

חשיבותו של ליווי רוקחי במטופלים לאחר אוטם שריר הלב (J. Pharm. Pract)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|05/06/2024

ליווי וחינוך פרטני על ידי רוקחים עשוי לשפר את ההקפדה על נטילת והבנת התכלית בנטילת תרופות קרדיו-וסקולריות, כך עולה ממחקר שפורסם ב-Journal of Pharmacy Practice and Research. הביא לפרסום יהונתן ניסן בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן