התועלת של IABC בטיפול בחולים עם אוטם לבבי חד (Am Heart J)

בכתב העת American Heart Journal מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש מהם עולה כי ל-IABC (Intra-Aortic Balloon Counterpulsation) אין השפעה משמעותית על שיעורי התמותה, אי-ספיקת לב או אוטמים לבביים חוזרים בחולים עם אוטם לבבי חד, ללא שוק קרדיוגני.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות בנוגע לשימוש ב-IABC כטיפול נלווה בחולים עם אוטם לבבי חד בסיכון-גבוה, ללא שוק קרדיוגני. הם ערכו מטה-אנליזה של מחקרים אקראיים להערכת התועלת של IABC בחולים עם אוטם לבבי חד, ללא שוק קרדיוגני.

לצורך הסקירה, החוקרים ערכו חיפוש במאגרי Medline, EMBASE, Cochrane Central Register of Controlled Trials ואתרי אינטרנט רלבנטיים , במטרה לזהות מחקרים אקראיים שערכו בין טיפול שכלל IABC וטיפול שלא כלל זאת בחולים עם אוטם לבבי חד, ללא שוק קרדיוגני.

החיפוש העלה שישה מחקרים, עם סך כולל של כ-1,500 משתתפים (49.1% מטופלים ב-IABC ו-50.9% שלא טופלו ב-IABC). מהנתונים במהלך המעקב עולה כי IABC לא הפחית את שיעורי התמותה מכל-סיבה (4.4% לעומת 4.1%, יחס סיכויים של 1.11, p=0.80), אי-ספיקת לב (17.1% לעומת 18%, יחס סיכויים של 0.92, p=0.83) או אוטמים לבביים חוזרים (5.3% לעומת 7.7%, יחס סיכויים של 0.68, p=0.42). מהנתונים עולה כי השימוש ב-IABC אל מול מקרים בהם לא נעשה שימוש ב-IABC הפחית משמעותית את שיעורי הישנות איסכמיה של שריר הלב (3.6% לעומת 20.3%, יחס סיכויים של 0.15, p<0.00001), אך בליווי עליה בסיכון לאירועים מוחיים (2% לעומת 0.3%, יחס סיכויים של 4.39, p=0.03) ודימומים (21.4% לעומת 16.1%, בהתאמה, יחס סיכויים של 1.46, p=0.02).

החוקרים מסכמים וכותבים כי מהממצאים עולה כי ל-IABC אין השפעה משמעותית על שיעורי התמותה, אי-ספיקת לב או אוטמים חוזרים בחולים עם אוטם לבבי חד, ללא שוק קרדיוגני. הירידה המשמעותית בהישנות איסכמיה מיוקרדיאלית עם IABC מתקזזת לאור הסיכון המוגבר לאירועים מוחיים ודימומים.

Am Heart J. 2012;164(1):58-65

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

חשיבותו של ליווי רוקחי במטופלים לאחר אוטם שריר הלב (J. Pharm. Pract)

חשיבותו של ליווי רוקחי במטופלים לאחר אוטם שריר הלב (J. Pharm. Pract)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|05/06/2024

ליווי וחינוך פרטני על ידי רוקחים עשוי לשפר את ההקפדה על נטילת והבנת התכלית בנטילת תרופות קרדיו-וסקולריות, כך עולה ממחקר שפורסם ב-Journal of Pharmacy Practice and Research. הביא לפרסום יהונתן ניסן בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן