זיהומים של דרכי השתן שכיחים יותר בחולים עם תסמונת כלילית חריפה

השכיחות של זיהומים בדרכי השתן (UTIs) גבוהה פי 3 בחולים עם תסמונת כלילית חריפה (acute coronary syndrome- ACS) בהשוואה לשכיחות בחולים לבביים אחרים ויתכן כי המצב קשור בהתפתחות של אוטם. כך על פי מחקר שהוצג בכנס השנתי של ה- American College of Cardiology.

החוקרים ערכו מחקר רטרוספקטיבי בו בדקו 100 חולים רצופים שהתקבלו עם ACS. 100 חולים שהמתינו לניתוח מעקפים שימשו כקבוצת ביקורת.

נמצא כי 27% מהחולים עם ACS סבלו מ- UTI תת קליני, בהשוואה ל- 11 חולים בקבוצת הביקורת. סקירה של הספרות העלתה כי השכיחות של UTIs באוכלוסייה הכללית נעה בין 2% ל- 10%.

יתכן כי UTI תת קליני קשור בהתפתחות של ACS ושל אוטם של שריר הלב, מנגנון אפשרי הינו הפעלה של המערכת הדלקתית, מציעים החוקרים. מסיבה זו חשוב לאבחן ולטפל ב- UTI בחולים עם ACS, הם מוסיפים.

American College of Cardiology Annual Scientific Session 2004

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

חשיבותו של ליווי רוקחי במטופלים לאחר אוטם שריר הלב (J. Pharm. Pract)

חשיבותו של ליווי רוקחי במטופלים לאחר אוטם שריר הלב (J. Pharm. Pract)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|05/06/2024

ליווי וחינוך פרטני על ידי רוקחים עשוי לשפר את ההקפדה על נטילת והבנת התכלית בנטילת תרופות קרדיו-וסקולריות, כך עולה ממחקר שפורסם ב-Journal of Pharmacy Practice and Research. הביא לפרסום יהונתן ניסן בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן