האם יש תועלת להוספת Verteporfin ל-Ranibizumab בטיפול בניוון מקולרי? (Ophthalmology)

מתוצאות שני מחקרים חדשים עולה כי טיפול פוטודינאמי ב- Verteporfin בשילוב עם זריקות Ranibizumab לא נמצא עדיף על טיפול ב-Ranibizumab בלבד בחולים עם ניאווסקולריזציה כורוידאלית מתחת לפוביאה משנית לניוון מקולרי גילי (AMD או Age-related Macular Degeneration).

הממצאים פורסמו בשני מאמרים נפרדים בכתב העת Ophthalmology וכוללים נתונים שנאספו במהלך 12 חודשים ממחקר MONT BLANC שנערך באירופה ומחקר DENALI שנערך בארצות הברית וקנדה.

במסגרת מחקר MONT BLANC החוקרים חילקו באקראי 255 חולים עם ניאווסקולריזציה כורוידאלית תת-פובאלית לטיפול פוטודינאמי ב- Verteporfin לפי הצורך ו-Ranibizumab, או לעירוי דמה עם Ranibizumab.

השינוי הממוצע בחדות הראיה המתוקנת הטובה ביותר לאחר 12 חודשים עמד על 2.5+ אותיות עם טיפול משולב ו-4.4+ אותיות עם טיפול מונותרפי. התוצאות היו בטווח העדר-נחיתות של 7 אותיות, אחד מהיעדים העיקריים של המחקר.

מספר החולים עם מרווח ללא-טיפול בן שלושה חודשם ומעלה (היעד העיקרי השני של המחקר) היה גבוה בשתי הקבוצות: 96% עם טיפול משולב ו-92% עם טיפול מונותרפי (p=0.22). מבחינה מספרית, בקבוצת הטיפול המשולב ניתנו מעט פחות זריקות Ranibizumab במהלך 12 חודשים (4.8) בהשוואה לטיפול מונותרפי (5.1).

במחקר DENALI החוקרים חילקו באקראי 321 חולים עם ניאווסקלריזציה כורוידאלית תת-פובאלית משנית ל-AMD לטיפול ב-Ranibizumab בלבד או בשילוב עם טיפול פוטודינאמי ב- Verteporfin.

החוקרים לא הדגימו העדר-נחיתות של הטיפול המשולב בהשוואה לטיפול מונותרפי חודשי ב-Ranibizumab (יעד הסיום העיקרי).

במחקר זה, זריקות Ranibizumab ניתנו כל חודש בקבוצת הטיפול המונותרפי, בעוד שבקבוצת הטיפול המשולב ניתנו הזריקות כל חודש למשך שלושה חודשים ולאחר מכן ניתנו לפי הצורך. החוקרים מצאו כי מרווח הזמן ללא-טיפול במשך שלושה חודשים ומעלה עמד על 83.5%-9.6% עם טיפול משולב.

המספר הממוצע של זריקות Ranibizumab במהלך 12 חודשים עם טיפול משולב עמד על 5.1-5.7 זריקות, לעומת 10.5 זריקות בקבוצת הטיפול המונותרפי.

בהתייחסותם להפחתת מספר הזריקות לתוך הזגוגית בשני המחקרים, החוקרים כותבים כי טיפול משולב עם טיפול פוטודינאמי ב-Verteporfin ו-Ranibizumab עשוי לסייע בטיפול בחלק מהחולים עם ניוון מקולרי גילי ניאווסקולארי מאחר שטיפול משולב עשוי להפחית את סך נטל הטיפול.

Ophthalmology 2012

Ophthalmology 2012

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

מדד חדש לחיזוי שיפור בראייה ב-AMD ניאווסקולרי: משמעות יחס צפיפות אופטית של נוזלים תוך־רשתית, מאת ד”ר איתי חונה*, עורך מדור רפואת עיניים.

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|04/05/2025

במחקר ישראלי חדש ורחב היקף, שנערך על ידי ד”ר ניר סטניסקו ועמיתיו, נבדקה המשמעות הפרוגנוסטית של יחס צפיפות אופטית (ODR) של נוזלים תוך-רשתיים (IRF) בחולי ניוון מקולרי גילי ניאווסקולרי (nAMD) שטופלו בנוגדי VEGF, במעקב של 36 חודשים.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן