ד”ר איאן פירון, מנהל המחקר הקליני של JUUL: במדינות המתייחסות לאיוד כאמצעי גמילה מעישון נצפתה ירידה משמעותית בשיעור המעשנים


לאור הבחירה לגבש מדיניות ציבורית שמשווה איוד לעישון בישראל, ביקשנו בראיון זה עם ד”ר איאן פירון, מנהל המחקר הקליני של JUUL להתמקד בעדויות המדעיות של הבטיחות והיעילות כאמצעי גמילה מעישון של סיגריות אלקטרוניות ובהתייחסותו לשונות בין מדיניות ציבורית בישראל לעומת מקומות אחרים בעולם.  

פתחנו לכן את הראיון בשאלה באשר לעדויות המדעיות הנוגעות לבטיחות הכרוכה באיוד תוך שאנו מבקשים התייחסותו לשני ניירות עמדה שפורסמו לאחרונה, של ה-ACC ושל האקדמיה האמריקאית למדע ורפואה. מסקנות המחברים היו שאין עדיין מספיק עדויות בכדי לקבוע אם התועלת משימוש בסיגריות אלקטרוניות כתחליף לסיגריות רגילות עולה על הסיכון.

ד”ר פירון הציע גישה חלופית למסקנות: הוא סבור שקיימות עדויות על כך שהנזק הבריאותי שנגרם מסיגריות אלקטרוניות נמוך ב-99% מזה הנגרם מעישון סיגריות קונבנציונליות הן מבחינת חשיפה לחומרים מזיקים והן מבחינת מחקרים שבחנו תפקודי ריאות. ד”ר פירון מאמין שככל שיהיו יותר מחקרים כאלה אנו נראה שמסקנות אחרות יוסקו בעתיד ויותר ניירות עמדה התומכים בשימוש באיוד ככלי להפסקת עישון יפורסמו.

על מנת שזה יקרה יותר, לדעתו ארגונים צריכים לבחור לחקור באופן עצמאי את הסוגייה כדי שיותר ויותר מדע טוב ועצמאי יוכל להוכיח כי אכן יש ערך במעבר מעישון לאיוד מבחינת בריאות הציבור. להערכתו, מרגע שכך יהיה, נראה יותר מדינות המגבשות מדיניות ציבורית המעודדת מעשנים שאינם מצליחים להיגמל לעבור לאיוד, כחלק מהנסיונות שלהם להפסיק לעשן.


לצפיה בסרטון

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

Clonidine כמונותרפיה לתסמונת גמילה מאופיואידים בילודים (Pediatrics)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|10/11/2024

מחקר אקראי חדש השווה את היעילות של Clonidine, אלפא-2 אגוניסט, בטיפול בתסמונת גמילה מאופיואידים בילודים (NOWS) במחקר שפורסם ב-Pediatrics. ד”ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המחקר ומוסיף מהערותיו.

סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|01/08/2024

מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 2: מוצרי סיגריות אלקטרוניות ואידוי הוצגו בפעם הראשונה בארצות הברית סביב שנת 2007, וצברו פופולריות במהירות. ב-2018, פורסמה אזהרה רשמית בארצות הברית אודות השימוש בסיגריות אלקטרוניות באוכלוסייה הפדיאטרית, וצוין כי סיגריות אלקטרוניות הפכו למוצר הטבק הנפוץ ביותר בשימוש בקרב צעירים בארצות הברית. במגזין זה אנחנו משתפים סיכום של סקירה שפורסמה ב-Pediatrics, שסקרה את האבולוציה של סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן