תגובת חברת טבע להודעת ה-FDA על קשר אפשרי בין בלוויק לעליה בסיכון לסרטן

הודעת חברת טבע

לאחרונה פרסם ארגון המזון והתרופות האמריקני (ה-FDA) הודעה שנועדה להביא לידיעת אנשי מקצוע בתחום הבריאות והציבור, כי בחינת תוצאותיו של מחקר קליני שנערך ב-BELVIQ®️ ייתכן ומראה אפשרות לעליה בסיכון לסרטן. 


טבע, משווקת המוצר בישראל, עידכנה את משרד הבריאות  ופועלת בהתאם להנחיותיו.

בשלב זה הגורם לעליה האפשרית בסיכון אינו ידוע ועודנו בבדיקה.


יודגש כפי שאף צוין במפורש בהודעת ה-FDA כי לא ניתן להסיק שיש ל-BELVIQ קשר לסיכון לסרטן. כמו כן, רשויות הבריאות לא הנחו לבצע עדכון כלשהו בעלון לרופא או לצרכן.  

יתר על כן, ניטור דיווחי תופעות הלוואי שנעשה לאחר השיווק אינו מצביע על הסיכון האמור, בשים לב לכך שמאות אלפי מטופלים נטלו עד כה בבטחה ובהצלחה BELVIQ מאז אישורו בארה”ב בשנת 2012.

בטיחות המטופלים היא בראש סדר העדיפויות של טבע, נמשיך לפעול בשקיפות ובאחריות יחד עם רשויות הבריאות ובהתאם לכל הנחיותיהן.

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

מקור: לימור בן חיים דיאטנית קלינית
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

כמחצית מהמטופלים בטיפולים אינקרטינים יחוו תופעות לוואי במערכת העיכול, העלולות להשפיע על איכות החיים, ולקראת ארוחות החג ייתכן שהאתגר יהיה משמעותי אף יותר.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן