מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAAD International עולה כי טיפול באגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 לווה בשיפור תסמינים בלמעלה משני-שליש מהחולים עם אבחנה של הידראדניטיס סופורטיבה.
החוקרים השלימו מחקר חתך שכלל 22 מבוגרים (גיל ממוצע של 45 שנים, 90.9% נשים) עם הידראדניטיס סופורטיבה , אשר טופלו בתכשירים ממשפחת אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 במחלקה לרפואת עור באוניברסיטת פנסילבניה בין ינואר 2019 ועד אוגוסט 2024.
מרבית המשתתפים (89.5%) סווגו כבעלי משקל עודף או השמנת-יתר. המרשמים לטיפול בתרופות ממשפחת אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 כללו Semaglutide (40.9%), Tirzepatide (36.4%), Dulaglutide (18.2%), או Liraglutide (4.5%), עם משך טיפול ממוצע של 17 חודשים (טווח, 2-108 חודשים).
התוצא העיקרי היה חומרת הידראדניטיס סופורטיבה ואיכות החיים של החולים.
מרבית המשתתפים (77.3%) השיגו ירידה במשקל שעמדה בממוצע על 14 ק”ג; 68.2% דיווחו על שיפור במצב הבריאותי ספציפית להידראדניטיס סופורטיבה, כאשר ב-31.8% לא תועד שינוי במצבם.
שיפור בתסמינים לפי דיווחי מטופלים כלל ירידה בשיעור התלקחויות (61.9%), נגעים חדשים (66.7%), כאב (52.4%), גרד (47.6%) וריח (42.9%).
תופעות לוואי נפוצות כללו תסמינים במערכת העיכול, תגובות אלרגיות, כאבי ראש, הכתמה וסתית ודיכוי תאבון. כ-60% מהחולים דיווחו כי להידראדניטיס סופורטיבה הייתה השפעה קטנה יותר על הפעילות היומיומית, עם שיעור דומה של מטופלים שדיווחו כי ימליצו על אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 לחולים אחרים.
החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מציעים כי אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 משחקים תפקיד חשוב בטיפול בחולים עם הידראדניטיס סופורטיבה, בפרט לנוכח השכיחות הגבוהה של השמנה וסוכרת באוכלוסיית חולים זו. הם קוראים להשלים מחקרים אקראיים ומבוקרים במטה לאשר את הממצאים ולבסס הנחיות קליניות לשימוש בתרופות אלו בחולים עם הידראדניטיס סופורטיבה.
JAAD International, May 29, 2025




תגובות רוצה להצטרף לדיון?
יש להתחבר כדי להגיב.
התחבראין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!