בחולים עם סוכרת סיכון מוגבר להדבקה ב-COVID-19 ומהלך חמור יותר של הזיהום הנגיפי, כאשר הסיכון גבוה יותר בחולים עם סוכרת שאינה מאוזנת היטב, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of General Internal Medicine.
ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין מידע רב באשר לשאלה אם סוכרת מעלה את הסיכון לזיהום COVID-19 ואם חומרת סוכרת עשויה להשפיע על תוצאות המחלה הזיהומית. כעת הם בחנו את מדדי חומרת סוכרת כגורמי סיכון אפשריים להדבקה בנגיף ולסיבוכי המחלה.
החוקרים ערכו חיפוש במאגרי נתונים של מבוגרים בקולורדו ובוושינגטון והתבססו על הרשומות הרפואיות לזיהוי מדדי חומרת סוכרת, מאפייני חולים וסיבוכים. התוצאים שנכללו כללו זיהום בנגיף קורונה (בדיקת אנטיגן חיובית, אשפוז בשל COVID-19, או תמותה עקב COVID-19) והתפתחות COVID-19 בדרגה חמורה (הנשמה מלאכותית או תמותה עקב COVID-19).
במסגרת המחקר נערכה השוואה בין חולים עם סוכרת (142,340 חולים) ובין קטגוריות שונות להערכת חומרת סוכרת, בהשוואה לקבוצת ביקורת ללא סוכרת (944,578 מבוגרים) לאחר תקנון למשתנים דמוגרפיים, מדדי רמת השכונה, מדד מסת גוף ומחלות רקע.
מבין 30,935 חולים עם COVID-19, 996 ענו על הקריטריונים להגדרת COVID-19 בדרגה חמורה.
מהנתונים עולה כי סוכרת מסוג 1 (יחס סיכויים של 1.41, רווח בר-סמך 95% של 1.27-1.57) וסוכרת מסוג 2 (יחס סיכויים של 1.27, רווח בר-סמך 95% של 1.23-1.31) לוו בסיכון מוגבר לזיהום בקורונה.
טיפול באינסולין לווה בסיכון גדול יותר להדבקה ב-COVID-19 (יחס סיכויים של 1.43, רווח בר-סמך 95% של 1.34-1.52) בהשוואה לטיפול בתרופות אחרות לאיזון רמות הסוכר בדם (יחס סיכויים של 1.26, רווח בר-סמך 95% של 1.20-1.33) או בהשוואה לשינוי אורחות חיים בלבד (יחס סיכויים של 1.24, רווח בר-סמך 95% של 1.18-1.29).
הקשר בין איזון גליקמי ובין הסיכון להדבקה ב-COVID-19 היה תלוי-מינון עם יחס סיכויים של 1.21 (רווח בר-סמך 95% של 1.15-1.26) באלו עם המוגלובין מסוכרר נמוך מ-7% ועד יחס סיכויים של 1.62 (רווח בר-סמך 95% של 1.51-1.65) באלו עם המוגלובין מסוכרר של 9% ומעלה.
גורמי סיכון להתפתחות COVID-19 בדרגה חמורה כללו אבחנה של סוכרת מסוג 1 (יחס סיכויים של 2.87, רווח בר-סמך 95% של 1.99-4.15), סוכרת מסוג 2 (יחס סיכויים של 1.80, רווח בר-סמך 95% של 1.55-2.09), טיפול באינסולין (יחס סיכויים של 2.65, רווח בר-סמך 95% של 2.13-3.28) והמוגלובין מסוכרר של 9% ומעלה (יחס סיכויים של 2.61, רווח בר-סמך 95% של 1.94-3.52).
החוקרים מסכמים וכותבים כי סוכרת ואיזון גליקמי ירוד מלווים בסיכון מוגבר להדבקה בנגיף הקורונה ולסיבוכים של הזיהום הנגיפי.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!