טיפול ב-Abatacept אינו מעלה את הסיכון לממאירויות בחולי RA (מתוך Ann Rheum Dis )

ממחקר חדש שפורסם במהדורת דצמבר של Annals of the Rheumatic Diseases עולה כי Abatacept הניתן לטיפול בחולי RA (Rheumatoid Arthritis) אינו מביא לעליה בסיכון לממאירויות בחולים אלו.

לדברי החוקרים, Abatacept הינו טיפול יעיל ב-RA, אך הסיכון האפשרי לתופעות לוואי נדירות דוגמת ממאירויות, עדיין אינו מובן היטב. הסיכון לממאירות חשוב במיוחד בחולים המטופלים בתרופות אימונו-מודולטוריות..

החוקרים בחנו את הנתונים משבעה מחקרים קליניים, שכללו 4134 חולי RA שטופלו ב- Abatacept באירופה וצפון אמריקה.

שיעורי ההיארעות של ממאירויות, לאחר תקנון לגיל ומין, עמדו על 0.61 ל-100 שנות-אדם עם Abatacept, זאת לעומת 0.63 ל-100 שנות-אדם בקבוצות הפלסבו.

כאשר החוקרים השוו את שיעור כלל הממאירויות בקרב מטופלי Abatacept , עם שיעור הממאירויות ממדגמים גדולים של חולי RA תחת טיפול ב-DMARD (Disease Modifying Antirheumatic Drugs), הם חישבו ומצאו כי SIR (Standardized Incidence Ratio) עמד על 0.68, עדות לכך שהסיכון הכולל לממאירות אינו גדול יותר משמעותית בחולים המטופלים ב- Abatacept.

הם חישבו SIR של 0.82 בהשוואת שיעור ההיארעות של כלל הממאירויות בחולי RA שטופלו ב- Abatacept אל מול ההיארעות באוכלוסיה הכללית. חושב SIR של 0.41 עבור סרטן שד, 0.32 עבור סרטן מעי גס ורקטום, 1.51 עבור סרטן ריאות ו-2.17 עבור לימפומה, אף אחד מהקשרים הללו לא היה מובהק סטטיסטית.

נתונים אלו מצטרפים לגוף העדויות הנוגעות לבטיחות Abatacept, ומעידים כי מספר הממאירויות עומד בטווח הצפוי על-בסיס מדגמים של חולי RA המטופלים ב-DMARD, לא-כולל טיפולים ביולוגים.

Ann Rheum Dis 2009;68:1819-1826

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

יעדי לחץ דם בניהול יתר לחץ דם

יעדי לחץ דם בניהול יתר לחץ דם

מקור: NEJM
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|14/10/2026

המאמר סוקר את העדויות העדכניות ביותר בנוגע ליעדי לחץ דם סיסטולי, תוך התמקדות בשאלה האם יעד אינטנסיבי (פחות מ־120 מ”מ כספית) עדיף על היעד הסטנדרטי (פחות מ־140) עבור אוכלוסיות רחבות, כולל חולי סוכרת וקשישים?

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

מקור: לימור בן חיים דיאטנית קלינית
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

כמחצית מהמטופלים בטיפולים אינקרטינים יחוו תופעות לוואי במערכת העיכול, העלולות להשפיע על איכות החיים, ולקראת ארוחות החג ייתכן שהאתגר יהיה משמעותי אף יותר.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן