חדושים בניהול היפרליפידמיה : ניאצין עם Laropiprant, הרצאתו של פרופ’ דרור חרץ מכנס החורף של האגודה הישראלית לאנדוקרינולוגיה

אנו שמחים להביא לפניכם סיכום קצר וקישור להרצאתו של פרופ’ דרור חרץ, יו”ר החברה לטרשת עורקים מכנס החורף האחרון של האגודה הישראלית לאנדוקרינולוגיה (הכניסה לצוות רפואי בלבד).

בהרצאה זו מדגיש פרופ’ חרץ את התפקיד החשוב שיש ל-HDL-C ולטריגליצרידים בניהול מלא ונכון של דיסליפדמיה.

חרץ מסביר שלמרות ההצלחה העצומה של הסטטינים להפחית רמות LDL-C ולהפחית גם תחלואה ותמותה עדיין אי אפשר לטעון שהטיפול עוצר או גורם לנסיגה בטרשת עורקים אלא מאט בלבד.

יותר מכך, מציין חרץ, מטופלים רבים מגיעים עם אירוע לטיפול נמרץ לב עם רמות LDL-C תקינות שלכאורה לא מחייבות טיפול בסטטינים, או על אף טיפול בסטטינים.

הבעייה שהייתה לאורך השנים עם ניאצין הידוע ביכולתו להעלות HDL-C הייתה ההיענות המאוד נמוכה לטיפול עקב תופעת ה-FLUSHING .

התכשיר החדש שעומד להכנס לשוק, ה-Tredaptive , שהוא למעשה ניאצין משולב עם Laropiprant מצליח באמצעות קשירה לרצפטור הגורם ל-FLUSHING לנטרל את תופעת הלוואי מחד, ומאידך לשמר את ההשפעה על העלאת ה-HDL-C והטריגליצרידים.

כעת ממתינה הקהילה הרפואית לתוצאות מחקר ה- HPS 2 THRIVE,  מחקר ענק של כ 25,000 משתתפים אשר יציג נקודות קצה קליניות של תמותה ותחלואה במטופלים עם רמות LDL-C נמוכות אשר יטופלו ב- Tredaptiveבנוסף לסטטינים, או בהוספת איזטרול להורדה נוספת של LDL-C .. ה-FDA ממתין לתוצאות מחקר זה לצורך אישור התרופה, אך באירופה וגם בישראל התרופה אושרה כבר או נמצאת בשלבים מתקדמים וניתן יהיה להשתמש בה בקרוב.

להרצאה המלאה נא להקליק כאן

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הגדרה מחדש של שכיחות אבנים בכליות: דפוסים מתפתחים הקשורים לגיל

הגדרה מחדש של שכיחות אבנים בכליות: דפוסים מתפתחים הקשורים לגיל

מקור: Epub
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
אין תגובות|22/10/2026

מקובל בפרקטיקה היום־יומית שמחלת אבנים בדרכי השתן שכיחה בעיקר באנשים צעירים, ומכאן ההתייחסות לתסמינים, לדימות וכדומה. המחקר המוצג מאנגליה קורא תגר על ההנחה המקובלת

הערך הפרוגנוסטי של בדיקות אלקטרודיאגנוסטיות בשיתוק על שם Bell בדרגה בינונית

הערך הפרוגנוסטי של בדיקות אלקטרודיאגנוסטיות בשיתוק על שם Bell בדרגה בינונית

מקור: JAMA Otolaryngol Head Neck Surg
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|21/10/2026

מטרת המחקר הייתה לכמת את הערך הפרוגנוסטי הנוסף של הממצאים האלקטרודיאגנוסטיים, מעבר לדרגת H-B הראשונית, בניבוי ההחלמה משיתוק על שם Bell לאחר שישה חודשים, לרבות בחולים עם שיתוק בדרגה בינונית

יעדי לחץ דם בניהול יתר לחץ דם

יעדי לחץ דם בניהול יתר לחץ דם

מקור: NEJM
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|14/10/2026

המאמר סוקר את העדויות העדכניות ביותר בנוגע ליעדי לחץ דם סיסטולי, תוך התמקדות בשאלה האם יעד אינטנסיבי (פחות מ־120 מ”מ כספית) עדיף על היעד הסטנדרטי (פחות מ־140) עבור אוכלוסיות רחבות, כולל חולי סוכרת וקשישים?

החלפת טיפול מאספירין כטיפול בודד לאחר שבץ מוחי לא־תסחיפי: סקירה שיטתית ומטה־אנליזה של רשת

החלפת טיפול מאספירין כטיפול בודד לאחר שבץ מוחי לא־תסחיפי: סקירה שיטתית ומטה־אנליזה של רשת

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|29/09/2026

המחקר הנוכחי נועד לבחון מהי האסטרטגיה הטיפולית היעילה ביותר עבור חולים אלו: האם להמשיך עם אספירין, לעבור לנוגד טסיות אחר (כמו קלופידוגרל), או להוסיף תרופה נוספת לטיפול משולב (DAPT)?

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן