עישון ודיכאון אימהי והסיכון לעישון בקרב מתבגרים (מתוך Adolescent Smoking and Maternal Risk Factors)

קיימת שכיחות מוגברת של עישון סיגריות בקרב מתבגרים לאימהות מעשנות או אימהות הסובלות מדיכאון מג’ורי, כך עולה מתוצאות מחקר SAMHSA (Substance Abuse and Mental Health Services Administration).

דו”חAdolescent Smoking and Maternal Risk Factors מבוסס על נתונים משולבים משנת 2005 ו-2007 מ-National Survey on Drug Use and Health אודות 7359 זוגות אימהות וילדים. האימהות היו בנות 18 שנים ומעלה, והתגוררו עם ילדיהם בגילאי 12-17 שנים.

לפי הדו”ח, 9.7% מהמתבגרים התגוררו עם אימהות שסבלו מאירוע דיכאון מג’ורי בשנה האחרונה, 25.6% התגוררו עם אימהות שעישנו סיגריות בחודש האחרון ו-3.7% התגוררו עם אימהות שסבלו מאירוע דיכאון מג’ורי ועישנו סיגריות.

בקרב מתבגרים שהתגוררו עם אימהות שעישנו בחודש האחרון תועד סיכון מוגבר כמעט פי שלוש להתחלת עישון, בהשוואה למתבגרים שהתגוררו עם אימהות שלא עישנו סיגריות בחודש האחרון (16.9% לעומת 5.8%). בקרב מתבגרים שהתגוררו עם אימהות שסבלו מאירוע דיכאון מג’ורי בשנה האחרונה תועד סיכון כפול להתחלת עישון, בהשוואה למתבגרים לאימהות ללא אירוע דיכאון מג’ורי בשנה האחרונה (14.3% לעומת 7.9%).

בקרב מתבגרים שהתגוררו עם אימהות שפיתחו אירוע דיכאון מג’ורי בשנה האחרונה ועישנו בחודש האחרון, תועד סיכוי גבוה פי ארבע לעישון, בהשוואה למתבגרים שהתגוררו עם אימהות שלא עישנו ולא סבלו מדיכאון (25.3% לעומת 5.6%).

ממצאים אלו מדגישים גורמים המשפיעים על עישון בקרב מתבגרים. כמו כן, הם מצביעים על כך שמניעת עישון דורשת התייחסות לגורמי סיכון רבים, כולל המצב הנפשי במשפחה. הכרת גורמים התורמים לעישון מסייעת בתכנון ויישום הגישה הטובה ביותר למניעה והבריאות הכללית.

החוקרים מסכמים וכותבים כי חשיפה להורים מעשנים כרוכה בסיכון הנובע מעישון פאסיבי, אך גם מעלה את הסיכון שמתבגרים יאמצו את הרגלי העישון של הוריהם. בדומה, על עובדי מערכת הבריאות, הנוקטים במאמצים למניעת עישון או מטפלים בדיכאון בנשים, להסביר למטופליהם על הסיכון המוגבר לעישון בקרב ילדיהם.

Adolescent Smoking and Maternal Risk Factors

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

כיצד לדבר עם מטופלים על התחלת טיפול בנוגדי דיכאון? (The Pharmaceutical Journal, CME)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|06/10/2024

כיצד לדבר עם מטופלים על התחלת טיפול בנוגדי דיכאון? כתבה שפורסמה בעת האחרונה ב- The Pharmaceutical Journal ניסתה לסייע לרוקחים ורוקחות בהתמודדות עם שאלה זו. האזינו כעת למגזין המשולב של הג’ורנאל מס’ 4, תחום רוקחות

תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|01/08/2024

מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 2: אגוניסטים לקולטן פפטיד 1 דמוי גלוּקָגון (GLP-1 Receptor Agonists) התבלטו בִּזכות יכולתם לווסת את רמות הסוכר בדם ובמקביל לגרום לירידה במשקל. לצד היתרונות הטיפוליים, הועלו חששות לגבי תופעות לוואי פסיכיאטריות אפשריות הקשורות לתרופות אלה. סקירה זו International Journal of Clinical Pharmacy בוחנת את הנושא.

זמן מסך ושכיחות דכאון בקרב בני נוער (JAMA Pediatrics)

זמן מסך ושכיחות דכאון בקרב בני נוער (JAMA Pediatrics)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|06/03/2024

מחקרים מראים שעליה בזמן החשיפה למסכים (Screen Time) עשויה להביא לעליה בתסמיני דכאון. עם זאת, הקשר בין כל אחד מסוגי החשיפה השונים (נייד, טלוויזיה, מחשב ו/או וידאו) לבין דכאון אינו ברור דיו. כמו כן, טרם נחקרה ההשפעה המצטברת של החשיפה לאורך זמן. בשני פערים אלו עסק מחקרם של בוארס וקבוצתו, אשר פורסם ב-JAMA. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המחקר ומוסיף מהערותיו.

בריאות המערכת הקרדיווסקולרית של האם לאחר לידה (JAMA, CME)

בריאות המערכת הקרדיווסקולרית של האם לאחר לידה (JAMA, CME)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|29/02/2024

שיעורי תמותת האימהות בארה”ב זינקו והגיעו ל-1205 מקרי מוות בשנת 2021, נתון המצריך מענה דחוף וממוקד. הפערים בין קבוצות אתניות מדגישים את הצורך לטפל בבעיה זו בהקדם. כ-80% ממקרי המוות של יולדות אלה ניתנים למניעה, כאשר חלק משמעותי מהם מתרחש בתקופה שלאחר הלידה, דבר ההופך תקופה זו לתקופה חשובה ומרכזית לניטור ולשיפור בריאות האם. מאמר זה, שפורסם ב-JAMA, מתעמק באופן מקיף בהערכה של בריאות הלב וכלי הדם (CVH), ובמכשולים המערכתיים שקיימים בטיפול באישה בתקופה שלאחר הלידה.

אבחון וניהול מחלות של אבי העורקים (מתוך ה-JAMA)

אבחון וניהול מחלות של אבי העורקים (מתוך ה-JAMA)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|15/02/2024

שיעור התמותה בקרב מטופלים עם דיסקציה מסוג A של אבי העורקים, כלומר דיסקציה בשורש אבי העורקים ובאבי העורקים העולה, עומד על כ-57% אם לא עוברים ניתוח חירום ועד 25% בחולים שעוברים ניתוח חירום.
במאמר זה מובאת סקירה של הנחיות הקולג’ האמריקני לקרדיולוגיה ואיגוד הלב האמריקני המתייחסות לדיסקציה של אבי העורקים החזי והבטני, למחלות גנטיות של אבי העורקים, למחלת כלי דם פריפריים, לבעיות הקשורות למסתם אאורטלי דו צניפי ולתסמונת טרנר. ההמלצות, שפורסמו ב-JAMA, נוגעות למפרצות המערבות את שורש אבי העורקים ו/או אבי העורקים העולה.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן