סוטנט אושרה על ידי משרד הבריאות לטיפול בגידולים נוירו-אנדוקרינים בלבלב שלא ניתן לנתחם (הודעת פייזר)

משרד הבריאות הישראלי ומנהל התרופות והמזון האמריקני, אישרו את התרופה סו?ט?נ?ט (Sutent )  (מרכיב פעיל  – SUNITINIB AS MALATE  ) לטיפול בגידולים נוירו-אנדוקרינים בלתי נתיחים/גרורתיים של הלבלב, בעלי התמיינות גבוהה, לאחר התקדמות המחלה. בכך מצטרפות ישראל וארה’ב למדינות אירופה, שבהן אושרה סוטנט להתויה זו לפני מספר חודשים.

ועדת הייעוץ האונקולוגי של מנהל המזון והתרופות האמריקני (ODAC ) קבעה לאחרונה כי סו?ט?נ?ט מספקת טיפול יעיל ובטוח גם לגידולים אלה. “אנו מרוצים מהמסקנות החיוביות של הוועדה לגבי השימוש בסוטנט לטיפול בגידולי NET (neuroendocrine tumors )בלבלב שאינם ניתנים להסרה”, אמר דוקטור מייס רוטנברג, סמנכ”ל פיתוח קליני בחטיבת האונקולוגיה של פייזר. “אם סוטנט תאושר לשימוש בארה”ב, זו תהיה התקדמות משמעותית בטיפול בחולים עם גידולים נוירו-אנדוקרינים בלבלב, מחלה שעדיין אין לה מענה הולם”.

במחקר פאזה III , שבדק את התרופה סוטנט לעומת פלאצבו בחולים עם גידולים נוירו-אנדוקרינים מתקדמים בלבלב, נצפה הבדל משמעותי בזמן ללא התקדמות המחלה בין שתי קבוצות הטיפול: 11.4 חודשים בקבוצה שטופלה בסוטנט לעומת 5.5 חודשים בלבד בקבוצה שקיבלה פלאצבו. בנוסף, סוטנט הינה התרופה היחידה, נכון להיום, שהוכיחה גם יעילות בשיפור ההישרדות בחולים אלו.

כיום מאושרת סוטנט לטיפול הן בסרטן כליה מתקדם (RCC ) והן בגידולים של מערכת העיכול (GIST ) אחרי התקדמות המחלה או רגישות ל- imatinib mesylate .

בהודעת החברה נמסר עוד כי גידולים נוירו-אנדוקרינים בלבלב שונים מאדנוקרצינומה של הלבלב, המהווה 95% מכלל מקרי סרטן הלבלב. גידולים נוירו-אנדוקרינים של הלבלב הם גידולים נדירים, מסכני חיים וקשים לטיפול, הפוגעים ב-2-4 איש למיליון בכל שנה, ומהווים כ-22%-28% מכל הגידולים הנוירו-אנדוקרינים.

בעוד שגידולי לבלב נוירו-אנדוקרינים נחשבים בדרך כלל למחלה המתקדמת באיטיות,  כ- 90% מהחולים מאובחנים לראשונה כסובלים ממחלה מקומית מתקדמת, או כזו שהתפשטה לאיברים אחרים.  בחולים שאובחנו עם גידולי לבלב נוירו-אנדוקרינים בשלב גרורתי, עומדת ההישרדות על 1-3 שנים בלבד, בדומה לזו של סרטן שד או סרטן מעי גס מפושט.

מקור: חברת פייזר ישראל

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

גאוט ורטינופתיה סוכרתית: סיכון מוגבר והתפקיד המגן של טיפול להורדת רמות חומצת השתן

גאוט ורטינופתיה סוכרתית: סיכון מוגבר והתפקיד המגן של טיפול להורדת רמות חומצת השתן

מקור: Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|27/09/2026

המחקר בדק שתי שאלות מרכזיות: האם בקרב חולי סוכרת מסוג 2, נוכחות של גאוט (Gout) קשורה לסיכון מוגבר להתפתחות רטינופתיה סוכרתית (DR) וסיבוכיה? והאם בחולי גאוט שכבר סובלים מרטינופתיה סוכרתית מתקדמת, טיפול להורדת חומצה אורית (ULT) עשוי להפחית את הסיכון לסיבוכים מסכני ראייה?

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן