אסטרה-זנקה העולמית מקצצת 2,300 משרות של אנשי מכירות ומינהל (PharmaTimes)

אתר PharmaTimes מדווח על הודעה של חברת אסטרה-זנקה לפיה היא מתכננת לצמצם במצבת כח האדם שלה 2,300 אנשי מכירות ומינהל, וזאת לאחר הודעה מלפני כמה ימים על קיצוץ של 1600 משרות בחטיבת המחקר והפיתוח שלה.  עיקר הקיצוץ יהיה באירופה.

התכנית היא שעד 2016 תקצץ אסטרה-זנקה יותר מ-5000 משרות, כ-10% של מצבת כח האדם הנוכחית בחברה, מה שצפוי להביא לחיסכון של כ-800 מיליון $ לשנה. בנוסף, אסטרה-זנקה תנסה לנצל הרזרבות הכספיות שלה בכדי לרכוש חברות שיכולות למלא את “צנרת” המוצרים החדשים בפיתוח. בפגישה עם התקשורת הדגיש המנכ”ל, פסקל סוריוט את מחוייבות החברה להשאר כחברה הממוקדת במחקר ברפואת דרכי הנשימה, דלקות, מחלות אוטואימוניות, קרדיווסקולריות, מחלות מטבוליות וסרטן.

סוריוט העריף שהפרוייקטים שנמצאים בפיתוח באסטרה  מסוגלים להכפיל את היקף הפיתוח שיימצא בשלב III עד 2016, ולכן אין הוא מוצא מקום להתרחבות לתחומים אחרים. המנכ”ל הדגיש גם את השותפות עם BMS בתחום הסוכרת.

לדיוח ב-PharmaTimes

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן