הרכב תזונתי לקוי בארוחות המוגשות בבתי החולים בישראל (”הארץ”)

בכתבה שפורסמה ב”הארץ” כותב דן אבן על דו”ח חדש של משרד הבריאות שהוצג היום בכנס “תזונה מונעת- איחוד כוחות”, שמצביע על הרכב תזונתי לקוי בארוחות המוגשות בבתי החולים בארץ. לפי המחלקה לתזונה במשרד הבריאות, קרוב ל-60% מבית החולים מגישים למאושפזים אצלם מזון לא מאוזן, כולל עודף שומן ומעט מדי ברזל וסידן.  עוד נכתב בדו”ח כי למעלה מ-40% מבתי החולים לא מגישים פירות לפי הנחיות משרד הבריאות (2 פירות שונים ביום וארבעה בשבוע) , לא מספקים תפריט צמחוני או המתאים למאושפזים הזקוקים למזונות רכים, וכן רבים מהם מגישים את אותה מנה של מזון טחון כמה פעמים ביום. הממצאים לא מפרטים את שמות בתי החולים שנבדקו.

לכתבה באתר “הארץ”

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה