הטיפול ב-denosumab מביא לשיפור בצפיפות העצם בנשים לאחר מנאופוזה שטופלו בעבר בביספוספונטים (מדסקייפ )


הטיפול ב- denosumab (Prolia, Amgen) מביא לשיפור גדול יותר בצפיפות העצם מאשר ibandronate ((Boniva, Genentech בנשים לאחר מנאופוזה, הסובלות מצפיפות עצם נמוכה אשר נטלו בעבר ביספוספונטים, כך לפי מחקר שנערך על ידי חברת Amgen  .  החוקרים מצאו כי הטיפול ב- denosumab , הפועלת במכניזם שונה מביספוספונטים, מביא לשיפור גדול יותר ב-BMD (bone mass density) בעמוד השדרה ובירך בהשוואה לנטילה אחת לחודש של ibandronate.

במחקר נכללו 833 נשים לאחר מנאופוזה שסבלו מצפיפות עצם נמוכה. הן חולקו באופן אקראי לקבל אחד משני טיפולים, הראשונות קיבלו denosumab 60 מ”ג במתן תת עורי  אחת לחצי שנה, והנותרות נטלו אחת לחודש ibandronate במינון של 150 מ”ג. כל הנשים שהשתתפו במחקר הפסיקו או שלא התמידו בטיפול קודם בביספוספונטים. לאחר כשנה, העליה בצפיפות העצם היתה גדולה יותר באופן מובהק בקבוצת שקיבלה denosumab (עליה של 2.3% בצפיפות העצם בירך לעומת 1.1% ב- ibandronate, עליה של 1.7% בצוואר הירך לעומת 0.7% ושל 4.1% לעומת 2% בצפיפות העצם בעמוד השדרה המותני). העליה הזו בצפיפות נצפתה ללא תלות בצפיפות העצם בתחילה מחקר. כמו כן, החוקרים כותבים במהלך החודש הראשון למחקר נרשמה ירידה גדולה יותר ברמות של המרקר לספיגת עצם C-telopeptide בסרום בקבוצת ה- denosumab לעומת קבוצת הטיפול ב- ibandronate, של כ-81% לעומת 35% בהתאמה. הפער הזה נותר  מובהק גם לאחר חצי שנה, ערכי מרקר זה גם היו נמוכים מהרמה בתחילת המחקר בקבוצת ה-denosumab . לעומת זאת בקבוצת ה-ibandronateערכי המרקר הגיעו לשפל לאחר חודש ונשארו יציבים לאחר מכן.   תופעות לוואי היו שכיחות בשתי הקבוצות (בשיעור של 59.6% לעומת 56.1%), והשכיחות מביניהן היו כאבי פרקים ודלקות בדרכי הנשימה העליונות ובדרכי השתן. השכיחות של תופעות לוואי חמורות היתה 9.5% בקבוצת הטיפול ב- denosumab ו-5.4% בקבוצת הטיפול ב- ibandronate. לא נמצאה מובהקות ססטיסטית ליכולת ההגנה מפני שברים בשתי התרופות.

החוקרים מסכמים כי מממצאי המחקר עולה שנשים שטופלו בעבר עם ביספוספונטים הראו שיפור גדול יותר בצפיפות העצם וירידה גדולה יותר בשיחלוף עצם   כשעברו לטיפול ב denosumab, בהשוואה לטיפול ב- ibandronate. המחקר נוהל בתווית פתוחה ובמימון חברת Amgen האחראית לתרופת ה- denosumab. החוקר הראשי, כמו גם רב הכותבים האחרים שהשתתפו במחקר, הועסקו על ידי חברת Amgen או שקיבלו תמיכה מהחברה.

לכתבה במדסקייפ


Obstet Gynecol 2013

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

השפעת טיפול לא־הורמונלי לתסמינים וזומוטוריים על תפקוד בעבודה בנשים לאחר מנופאוזה

השפעת טיפול לא־הורמונלי לתסמינים וזומוטוריים על תפקוד בעבודה בנשים לאחר מנופאוזה

מקור: Menopause Society
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|11/01/2026

מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את השינויים ביצרנות בעבודה על רקע תסמינים וזומוטוריים בנשים שהחלו טיפול לא־הורמונלי כנגד תסמינים וזומוטוריים בתנאי עולם־אמיתי

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן