השוואת טיפול ראשוני משולב במטפורמין עם Linagliptin לעומת Linagliptin בלבד בחולים עם אבחנה חדשה של סוכרת מסוג 2 והיפרגליקמיה בולטת (Diabetes Obes Metab.)

במאמר שפורסם בכתב העת Diabetes, Obesity & Metabolism מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה כי שילוב Linagliptin (טרג’נטה) עם Metformin (גלוקופג’) כטיפול ראשוני בחולים עם אבחנה חדשה של סוכרת מסוג 12 והיפרגליקמיה בולטת הביא לשיפור משמעותי באיזון רמות הסוכר בדם, עם היארעות נמוכה של היפוגליקמיה, עליה במשקל או אירועים חריגים אחרים.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בחולים עם אבחנה חדשה של סוכרת מסוג 2 לעיתים קרובות ערכי סוכר גבוהים מאוד. במסגרת המחקר הנוכחי בחנו החוקרים גישות לטיפול להפחתת רמות הסוכר בדם עם Linagliptin ומטפורמין.

מדגם המחקר כלל 316 חולים עם אבחנה של סוכרת מסוג 2 במשך עד 12 חודשים וערכי HbA1c של 8.5-12%. המשתתפים חולקו באקראי לטיפול משולב של Linagliptin במינון 5 מ”ג, פעם ביום, עם מטפורמין, פעמיים ביום (עליה הדרגתית עד מינון מקסימאלי של 2,000 מ”ג ליום) או טיפול מונותרפי ב- Linagliptin. תוצא הסיום העיקרי היה השינוי בערכי HbA1c מתחילת המחקר עד לאחר 24 שבועות.

לאחר 24 שבועות, נרשמה ירידה ממוצעת בערכי HbA1c של 2.8%- עם הטיפול המשולב, לעומת ירידה של 2.0%- עם טיפול מונותרפי ב- Linagliptin (P<0.0001). תוצאות דומות תוארו בניתוחי רגישות על-בסיס עקרונות לפי כוונה לטפל: הבדל מתוקן ממוצע של 2.7%- ו-1.8%- בערכי HbA1c, בהתאמה (p<0.0001). ירידה בערכי HbA1c לערכים נמוכים מ-7.0% בעקבות הטיפול תועדה ב-61% ו-40% מהמטופלים בשילוב Linagliptin עם מטפורמין ובמטופלים ב- Linagliptin בלבד, בהתאמה.

חולים מעטים פיתחו תופעות לוואי על-רקע הטיפול התרופתי (8.8% ו-5.7%, בהתאמה). אירועי היפוגליקמיה תועדו ב-1.9% ו-3.2% מהמטופלים בשילוב Linagliptin עם מטפורמין ומהמטופלים ב- Linagliptin בלבד, בהתאמה (ללא אירועים חמורים). משקל הגוף ירד באופן משמעותי עם טיפול משולב (הבדל של 1.3- קילוגרמים בין הקבוצות, p=0.0033).

ממצאי המחקר תומכים בשילוב מוקדם של טיפולים תרופתיים בחולים עם אבחנה חדשה של סוכרת מסוג 2 והיפרגליקמיה משמעותית.

Diabetes Obes Metab. 2014 Oct 8

לידיעה ב-PubMed

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

מקור: לימור בן חיים דיאטנית קלינית
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

כמחצית מהמטופלים בטיפולים אינקרטינים יחוו תופעות לוואי במערכת העיכול, העלולות להשפיע על איכות החיים, ולקראת ארוחות החג ייתכן שהאתגר יהיה משמעותי אף יותר.

השפעת אמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) על תוצאים כלייתיים: מטא־אנליזה ברמת המטופל

השפעת אמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) על תוצאים כלייתיים: מטא־אנליזה ברמת המטופל

מקור: Lancet Diabetes and Endocrinology
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|28/12/2025

החוקרים מדווחים כי אמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) הפחית באופן מובהק את הסיכון לפגיעה כלייתית אקוטית, להחמרת CKD ולאי־ספיקת כליות סופנית – ללא תלות ברקע הסוכרתי, נוכחות אי־ספיקת לב, דרגת האלבומינוריה או בשיעור הירידה הראשונית ב־eGFR

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן