סוכרת מעלה משמעותית סיכון לזיהומים באתר ניתוח (Infect Control Hosp Epidemiol)

סוכרת הינה גורם סיכון לזיהומים באתר ניתוח, גם לאחר תקנון להיפרגליקמיה, כך עולה מסקירה שיטתית חדשה. מהתוצאות עולה הצורך במאמצים נוספים לשיפור תוצאות ניתוחיות בחולי סוכרת.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לקבוע את הקשר בין סוכרת ובין זיהומים באתר ניתוח לאורך פרוצדורות ניתוחיות שונות. לצורך כך הם ערכו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה, שכללה מחקרים שפורסמו בין דצמבר 1985 ועד יולי 2015. הם זיהו 3,631 תקצירים וסקרו 522 מאמרים, מתוכם, 94 מאמרים ענו על הקריטריונים להכללה בסקירה.

תוצא הסיום העיקרי היה זיהומים באתר ניתוח, כפי שהוגדר לפי קריטריוני ה-CDC. גודל ההשפעה הכולל של הקשר בין סוכרת וזיהומים באתר הניתוח עמד על יחס סיכויים של 1.53. סוג זיהום הפציע הניתוח, מבנה המחקר או מדד מסת הגוף של החולה לא השפיעו משמעותית על תוצאות המחקר. הקשר היה בולט יותר עם ניתוח לבבי (2.03) בהשוואה לניתוחים אחרים.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאים אלו תומכים בחשיבות התייחסות לסוכרת כאל גורם סיכון בלתי-תלוי לזיהומים באתר הניתוח בחולים לאחר ניתוחים שונים. הם קוראים לנקוט מאמצים נוספים לשיפור תוצאות התערבויות ניתוחיות בחולי סוכרת.

Infect Control Hosp Epidemiol. 2015;37:88-99

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

השפעת אמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) על תוצאים כלייתיים: מטא־אנליזה ברמת המטופל

השפעת אמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) על תוצאים כלייתיים: מטא־אנליזה ברמת המטופל

מקור: Lancet Diabetes and Endocrinology
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|28/12/2025

החוקרים מדווחים כי אמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) הפחית באופן מובהק את הסיכון לפגיעה כלייתית אקוטית, להחמרת CKD ולאי־ספיקת כליות סופנית – ללא תלות ברקע הסוכרתי, נוכחות אי־ספיקת לב, דרגת האלבומינוריה או בשיעור הירידה הראשונית ב־eGFR

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן