חוקרים ישראלים מדווחים על הצלחה במניעת התפשטות גרורות סרטן שד (Nature Communications, הארץ)

חוקרים ישראלים מאוניברסיטתתל אביב מדווחים במאמר שפורסם אמש ב-Nature Communications כי הצליחו לפתח שיטה המונעת את תנועתם של תאים ממאירים מגידולים סרטניים בשד אל איברים אחרים (בעכברים בשלב זה).

לצורך כך, החוקרים השתמשו בחומר גנטי מסוג מיקרו-RNA אשר “השתיק” גנים ספציפיים המאפשרים לתאים סרטניים לנדוד בזרם הדם אל אזורים אחרים בגוף, ובצורה זו לגרום להתפשטות גרורות. 

המחקר שנערך בשיתוף עם המכון הטכנולוגי של מסצ’וסטס (MIT), הראה  כי גידולים מסוגסרטן השדבעכברים, שטופלו באמצעות השיטה שפיתחו, לא ייצרו גרורות. בכתבה ב”הארץ” מסביר מוביל המחקר ד”ר שומרון כי לקראת הנדידה חלים שינויים בצורתו של שלד התא. התא מתכווץ בכדי להסתנן לזרם הדם, שיישא אותו אל האתר החדש בגוף החולה. כשהתא מגיע ליעדו, הוא משנה את צורתו פעם נוספת, על מנת לצאת מכלי הדם ולהשתרש במקום החדש. אנחנו חשפנו את המנגנון הגנטי שיוצר את השינויים הללו בתאים הסרטניים וחיפשנו דרך לנטרל אותו ולעצור את תנועתם“.

לכתבה ב”הארץ”

למאמר המלא ב-Nature

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן