הקפדה על ארוחות משפחתיות הינה דרך מוכחת לשמירה על תזונה בריאה בילדים, אך ישנם צעדים נוספים בהם יכולים לנקוט הורים כאשר אין זמן לשבת סביב השולחן באותו זמן, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics.
החוקרים בחנו את תוצאות סקר שכלל תלמידים בחטיבה ובתיכון באזור מיניאפוליס בשנת 2010. בסיכומו של דבר, הנערים דיווחו על צריכה ממוצעת של 3.7 מנות פירות וירקות ביום, פחות מהסף המינימאלי המומלץ של חמש מנות בתזונה בריאה. עם ארוחות משפחתיות תדירות, המתבגרים אכלו 4.2 מנות פירות וירקות ביום.
כשליש מהמתבגרים דיווחו על ארוחות משפחתיות לעיתים לא-קרובות עד פעמיים בשבוע ודיווו כי אכלו רק 3.3 מנות פירות וירקות ביום.
מתבגרים שאכלו מעט ארוחות משפחתיות היו בשכיחות גבוהה יותר נערות, בבית ספר תיכון, ממשקי בית בעלי הכנסה נמוכה יותר, בהשוואה לאלו שאכלו בקביעות עם ההורים והאחים שלהם.
ללא תלות בארוחות משפחתיות והרגלי הורות אחרים, מתבגרים אכלו כחצי מנה נוספת של פירות וירקות ביום כאשר אלו הגיעו חתוכים ונותרו באזורים ברי השגה על המדף או במקרר.
אופן התקשורת בין ההורים והילדים בנושא מזון לא היווה עוד גורם בצריכת פירות וירקות לאחר שהחוקרים לקחו בחשבון את תדירות ארוחות משפחתיות והרגלי הורות אחרים.
J Acad Nutr Diet 2016
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!