מחקרים מעטים חקרו את השכיחות של עצירות בכל שלושת הטרימסטרים של ההיריון או אחריו.
תוך שימוש ביומן אוכל פרוספקטיבי של 4-7 ימים, שאלונים בינלאומיים על פעילות גופנית ויומן של 7 ימים על הרגלי מעיים, העריכו ובדקו פקטורים בתזונה, רמות פעילות גופנית ופרמטרים של הרגלי מעיים בשבועות 13, 25 ו-35 של ההיריון ו-6 שבועות לאחר הלידה.
למחקר גויסו 94 נשים (מדובר בהיריון ראשון לכולן) ו-72, 59, 62 ו-55 נשים השלימו את שלבי המחקר של השליש הראשון, השני, השלישי של ההיריון ולאחר הלידה בהתאמה.
פקטורים תזונתיים עיקריים ורמות פעילות גופנית הושוו בין קבוצת נשים עם עצירות וללא עצירות בשלושת הטרימסטרים ולאחר ההיריון.
בהשוואה לאימהות לעתיד, שלא סבלו מעצירות, אלה שכן סבלו מעצירות, צרכו פחות מים משמעותית סטטיסטית בשליש הראשון להיריון (P = 0.04), צרכו יותר אוכל בשליש השני להיריון (P = 0.04) וצרכו פחות ברזל (P = 0.02) ואוכל (P = 0.04) בשליש השלישי להיריון ולאחר הלידה בהתאמה.
לא נמצאו הבדלים משמעותיים סטטיסטית בין רמות פעילות גופנית קלה, בינונית וגבוהה בין שתי הקבוצות.
המחקר מדגים כי פקטורים בתזונה משחקים תפקיד חשוב במניעה או בהקלה על הפרעה בפעילות המעיים בהיריון ואחריו. דרושים מחקרים נוספים בכדי לחקור את הקשר בין פעילות גופנית ובין עצירות במהלך ואחרי ההיריון.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!