תערוכת ”זוויות”: עבודות צילום של ילדים המאושפזים במרכז שניידר לרפואת ילדים

עבודות צילום של ילדים המאושפזים במרכז שניידר לרפואת ילדים, מקבוצת שירותי בריאות כללית, יוצגו בתערוכת “זוויות” אשר תיפתח בחסות בנק דיסקונט ב- 19 בספטמבר, באכסדרת המשכן לאמנויות הבמה – בית האופרה, תל-אביב. התערוכה תהיה פתוחה עד ה25 בספטמבר, כל יום בין השעות 10:00-19:00.

“זוויות” הוא שמו של הפרויקט השנתי, הרביעי במספר, של המרכז החינוכי במרכז שניידר. הפרויקט עסק השנה באמנות הצילום – כלי המעניק הזדמנות לגלות זוויות שונות בעולמם של הילדים המאושפזים.

לדברי משכית שוחט, מנהלת המרכז החינוכי במרכז שניידר לרפואת ילדים: “הצילום הינו כלי הבעתי ייחודי, לא מאיים ויצירתי, המעודד מפגש ודיאלוג בין המציאות הפנימית של הילד לבין המציאות בה הוא חי. דרך עדשת המצלמה יכלו הילדים להתבונן, לחקור ולגלות את סביבתם ואת עצמם בתוכה הן בהגיעם והן ממרחק הזמן והכאב. הפרויקט אפשר לילדים ללמוד ולהכיר מקרוב כלי טכנולוגי מתקדם ובה בעת לגלות דברים חדשים על עצמם ויכולתם”.

במרכז שניידר פועל מערך חינוכי מטעם משרד החינוך, מחוז מרכז – 25 מורות לחינוך מיוחד ותרפיסטיות – המסייע לילדים המאושפזים בתחומים רבים ביניהם פעילות אומנותית ענפה באיכויות גבוהות מאד. במסגרת עשייה זו, יוצרים הילדים מדי שנה עבודות אמנות מרשימות וייחודיות אשר מהוות בסיס ללוח שנה ולתערוכה.

פרויקט “זוויות” מתקיים כבעבר בחסות בנק דיסקונט וקבוצת הידידות של מרכז שניידר, והשנה גם באדיבות האופרה הישראלית תל-אביב – יפו.  לוח השנה של מרכז שניידר, מעוטר בעבודות הצילום של הילדים, מופק בשלוש שפות ומציין את החגים והמועדים של שלושת הדתות.

לוח השנה יימכר ב- 15 שקלים, כל ההכנסות הם קודש להמשך הפרויקטים הייחודים של ילדי מרכז שניידר.

לרכישה : 9253742 03

לפרטים נוספים ניתן לפנות לריבה שקד, דוברת מרכז שניידר.

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

השוואה בין טיפול אנטיביוטי באמפיצילין ואמינוגליקוזידים לעומת אמפיצילין וצפוטקסים (קלפורן) בפגים קטנים

השוואה בין טיפול אנטיביוטי באמפיצילין ואמינוגליקוזידים לעומת אמפיצילין וצפוטקסים (קלפורן) בפגים קטנים

מקור: Pediatric Research
ד"ר ברנרד ברזילי
ד"ר ברנרד ברזילי
אין תגובות|14/06/2026

במחקר שפורסם ב־Pediatric Research בדקו החוקרים שני פרוטוקולי טיפול אנטיביוטי אמפירי בפגים שהינם מקובלים בפגיות ובארצות שונות; האחד טיפול באמפיצילין ואמינוגליקוזידים (כמו גנטמיצין או אמיקצין), והאחר אמפיצילין יחד עם צפוטקסים (קלפורן)

סיכום מקצועי: אסטרטגיות ניהול חבל טבור ביילודים שאינם חיוניים (Non-Vigorous Neonates)

סיכום מקצועי: אסטרטגיות ניהול חבל טבור ביילודים שאינם חיוניים (Non-Vigorous Neonates)

מקור: degruyterbrill
ד"ר ברנרד ברזילי
ד"ר ברנרד ברזילי
אין תגובות|07/06/2026

אפילו שחיתוך מושהה של חבל הטבור (Delayed Cord Clamping – DCC) הוא סטנדרט הטיפול המקובל עבור יילודים חיוניים בזכות יתרונותיו הקליניים כגון הגדלת נפח הדם ושיפור רמות ההמוגלובין, יישומו ביילודים שאינם חיוניים שרוי במחלוקת

החייאת ילדים; השוואה בין ההנחיות האמריקאיות לאירופיות

החייאת ילדים; השוואה בין ההנחיות האמריקאיות לאירופיות

מקור: Neonatology
ד"ר ברנרד ברזילי
ד"ר ברנרד ברזילי
אין תגובות|01/06/2026

החוקרים סיכמו את ההבדלים ואת נקודות ההסכמה בין הנחיות ההחייאה ביילודים לשנת 2025 של איגוד הלב האמריקאי והאקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים (AHA-AAP) לבין אלו של מועצת ההחייאה האירופית (ERC)

האם ניתן ליטול משככי כאבים במהלך ההיריון?

האם ניתן ליטול משככי כאבים במהלך ההיריון?

מקור: Human Reproduction Open, PLOS Medicine
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|27/05/2026

ניתוח נתוני עתק שבוצע באוניברסיטת בן־גוריון בנגב וכלל יותר מ־250,000 הריונות של מטופלות כללית מחוז דרום והמרכז הרפואי סורוקה לאורך שני עשורים, הוביל לשני מחקרים המעניקים תשובות חדשות על בטיחות השימוש באקמול ומשככי כאבים (NSAISs) במהלך ההיריון

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן