ב – 31 במאי 2005 יצוין ”יום ללא עישון” בישראל ובעולם

ב – 31 במאי 2005 יצוין בישראל ובעולם “יום ללא עישון”. יום זה מתקיים בישראל בכל שנה, במקביל ליום ללא עישון המצוין בכל המדינות החברות בארגון הבריאות העולמי WHO)) כבר מאז שנת 1987. מטרתו של יום זה היא להעלות על סדר היום העולמי את מגיפת העישון ולהגביר את המודעות למניעת תמותה ותחלואה ממחלות הנגרמות בעקבות עישון טבק.

מהאגודה למלחמה בסרטן נמסר כי באחריות ארגוני הבריאות במדינות המציינות יום זה ליידע את הציבור לגבי הסכנות הכרוכות בעישון טבק, להגביר את הפעילויות הנעשות במטרה להילחם במגיפת העישון ולספר לאנשים ברחבי העולם מה ביכולתם לעשות במטרה להגן על עצמם מפני עישון פסיבי ולעמוד על זכותם לבריאות ולחיים בריאים. יום זה גם מהווה סימן דרך למעשנים רבים המעוניינים להפסיק לעשן בתאריך בעל משמעות.

בישראל לקראת יום זה תערוך האגודה למלחמה בסרטן מסע הסברה בשיתוף משרד הבריאות וארגוני בריאות נוספים בארץ יכריזו על יוזמות בתחום הגמילה, ההסברה והמניעה. לקראת יום זה מגיש שר הבריאות על פי חוק את “דו”ח שר הבריאות על מצב העישון בישראל” לכנסת.

מגפת העישון גובה  כ 10,000 קורבנות מוות מדי שנה בישראל, יותר ממספר האנשים המתים בתאונות דרכים, מלחמות ופעולות טרור גם יחד. על פי נתוני דו”ח שר הבריאות על מצב העישון בישראל, אחוז המעשנים בני 18  ומעלה עומד בממוצע על 24%, 32% מקרב הגברים ו 18% מקרב הנשים. בקרב האוכלוסייה היהודית, 30% מהגברים מעשנים וכ- 21% מהנשים מעשנות ואילו בקרב האוכלוסייה הערבית אחוז המעשנים הגברים גבוה פי 7 מאשר נשים, 42% גברים מול- 6% נשים.

על פי נתוני ארגון הבריאות העולמי מדי שנה מתים כ 5 מליון בני אדם בעולם כתוצאה מעישון. עישון הורג 560 איש מידי שעה, 13,400 איש מידי יום. התחזיות צופות כי עד שנת 2020 במידה ומספר המעשנים לא יפחת, יגדל מספר המתים כתוצאה מעישון ל8.4 מליון בני אדם מדי שנה! התחזיות אף צופות  כי עד שנת 2025 יעשנו 1.7 ביליון איש בעולם, כיום מעשנים כ- 1.3 ביליון איש.

למידע נוסף אודות נזקי העישון, דרכי הגמילה, חקיקה בתחום ועוד, אנא פנו לח”מ

בברכה,

נאוה עינבר

דוברת

האגודה למלחמה בסרטן

 03-5721604

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

גורמי סיכון ל־Long COVID  בקרב אנשים עם אובאיטיס לא זיהומית במאגר תביעות גדול בארצות הברית

גורמי סיכון ל־Long COVID בקרב אנשים עם אובאיטיס לא זיהומית במאגר תביעות גדול בארצות הברית

מקור: Ocul Immunol Inflamm
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|23/04/2026

מטופלים עם אובאיטיס לא־זיהומית (NIU) מצויים בסיכון מוגבר לסיבוכי COVID-19 בין היתר בשל מחלות רקע וטיפול אימונוסופרסיבי סיסטמי. עם זאת, לא נבדקו עד כה באופן שיטתי גורמי הסיכון ל־Long COVID באוכלוסייה זו

הקשר בין התפתחות העור להגנה חיסונית

הקשר בין התפתחות העור להגנה חיסונית

מקור: Cell Reports
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/02/2026

חוקרים מאוניברסיטת בן גוריון בנגב חשפו מנגנון המקשר בין התפתחות תאי עור להגנה חיסונית, ומציעים תובנות חדשות לגבי מחלות עור דלקתיות כמו פסוריאזיס ודלקת עור אטופית.

אין צורך בבדיקת שחפת לפני טיפול ב־IL-17 ו-IL-23 לפסוריאזיס

אין צורך בבדיקת שחפת לפני טיפול ב־IL-17 ו-IL-23 לפסוריאזיס

מקור: Medscape
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|01/12/2025

המאמר מציג את עמדת שתי אגודות רפואיות מובילות שלפיה אין צורך בבדיקת שחפת לפני התחלת טיפול ביולוגי חדשני ממשפחת מעכבי IL-17 ו-IL-23, משום שהראיות כיום מראות שאין סיכון מוגבר להפעלת שחפת רדומה

שינויי אקלים עולמיים והשפעתם על בריאות הפריון ועל היריון

שינויי אקלים עולמיים והשפעתם על בריאות הפריון ועל היריון

מקור: Journal of Mid-life Health
ד"ר נורה גורכד שפסו
ד"ר נורה גורכד שפסו
אין תגובות|12/10/2025

במאה ה־21 הוגדרו שינויי האקלים כאיום מהותי על בריאות הציבור, וזאת עם השלכות סביבתיות וחברתיות נרחבות. תחום הבריאות הרבייתית, אשר עד כה נחשב לנחקר פחות, מתברר כחשוף במיוחד

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן