MRI של דם מוחי מאשר הצלחת רהפרפוזיה לאחר שבץ (Stroke)

נראה כי שימוש ב-MRI בולוס קונטרסט למדידת נפח דם מוחי הינו סמן פשוט ואמין לאיסכמיה חריפה ולסיכון לדימום אחרי טיפול פוסט טרומבוליטי בחולים עם סימפטומים של שבץ חריף, מדווחים חוקרים בגיליון אפריל של Stroke.

הרוב המכריע של החולים מגיעים לבית החולים מאוחר מידי כך שהסיכון לדימום מחליש את הטיפול, אומר ד”ר דיוויד אסלופ. המחקר מציע כי ניתן להשתמש בהדמייה לזהות את החולים הנמצאים בסיכון נמוך יותר לדימום, כך שניתן לטפל בהם אפילו שעות לאחר שהשבץ החל.

ד”ר אסלופ ושותפיו בדקו 20 מטופלים בתוך 6 שעות מתחילת סימפטומי השבץ, ובוצע MRI לפני טיפול תוך ורידי עם משפעל רקמת פלזמינוגן (tPA). נעשה שימוש ב-MRI או CT להערכת דימום.

דימום לאחר מתן tPA התרחש באזורים עם מעט מאוד זרימת דם מוחית במחקרי MRI בולוס קונטרסט. דבר זה מאפשר הבדלה בין חולים המורגים ללא המורגים עם רגישות של 100% וספציפיות של 73% (p < 0.01).

החוקרים הסיקו כי ב-MRI, קונטרסט נמוך במיוחד או נעלם לגמרי עלול להצביע על רקמה בסיכון לדימום ובכך לסייע בהערכות תועלת סיכון. שימוש בגישה זו יעלה את מספר המטופלים שבהם ניתן להקטין למינימום נזק מוחי כתוצאה משבץ.

Stroke 2005;36:746-750

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

אוטמים מוחיים בטריטוריות מרובות, טיפול נוגד קרישה והישנות לאחר שבץ קריפטוגני: ניתוח תת־קבוצה של מחקר ARCADIA

אוטמים מוחיים בטריטוריות מרובות, טיפול נוגד קרישה והישנות לאחר שבץ קריפטוגני: ניתוח תת־קבוצה של מחקר ARCADIA

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|10/09/2026

שבץ קריפטוגני (שבץ ממקור לא ידוע) הוא אתגר טיפולי משמעותי. כאשר בבדיקות הדמיה (כמו MRI) מזוהים אוטמים (מוחיים) ביותר מטריטוריה כלי דם אחת, הדבר מעלה חשד סביר למקור תסחיפי מהלב (Cardioembolism)

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

מקור: לימור בן חיים דיאטנית קלינית
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

כמחצית מהמטופלים בטיפולים אינקרטינים יחוו תופעות לוואי במערכת העיכול, העלולות להשפיע על איכות החיים, ולקראת ארוחות החג ייתכן שהאתגר יהיה משמעותי אף יותר.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן