טיפול אינטנסיבי להורדת LDL אינו יעיל יותר מטיפול מתון מבחינת מדדי איסכמיה (Circulation online)

לפי מחקר חדש עולה, כי לטיפול אינטנסיבי באטרובסטטין (lipitor), עד לרמות LDL של 81.9 מגדל, עם או בלי ויטמינים נוגדי חימצון, אין תועלת נוספת  מבחינת איסכמיה במדידה לאורך זמן, זמן המאמץ עד להתחלה של איסכמיה או תדירות הכאבים בחזה, בהשוואה לטיפול מתון להורדת שומנים, ע”י דיאטה וטיפול במינון נמוך של לובסטטין (lovalip), לרמות LDL של פחות מ- 120.9 מגדל.

במחקר השתתפו 300 חולים עם מחלה כלילית יציבה, מבחן מאמץ חיובי, אפיזודה של איסכמיה בזמן בדיקת אק”ג יזומה לזמן של 48 שעות ורמות LDL בצום של 181.35-253.5 מגדל. החולים הוקצו באופן אקראי ל- 3 זרועות טיפול טיפול אינטנסיבי באטורבסטטין להפחתה של LDL למתחת 81.9 מגדל, טיפול אינטנסיבי באטורבסטטין להפחתה של LDL למתחת 81.9 מגדל יחד עם ויטמינים C ו- E, וטיפול בדיאטה עם מתן של לובסטטין בשעת הצורך להפחתה של LDL למתחת 132.6 מגדל.

נמצא כי ה- LDL פחת בשתי קבוצות הטיפול באטרובסטטין, מ- 154.44 מגדל בתחילת המחקר, ל- 83.85 מגדל אחרי שנה. בקבוצת הביקורת פחת ה- LDL מ- 148.2 מגדל בתחילת המחקר, ל- 120.9 מגדל אחרי שנה.

החוקרים מדווחים כי לא נמצא הבדל מובהק בין הקבוצות בשיפור במספר האפיזודות של איסכמיה לאורך 48 שעות, במשך האיסכמיה לאורך 48 שעות, בזמן המאמץ עד לתחילת האיסכמיה או בתדירות הכאבים בחזה. כמו כן, לא נמצאה כל השפעה של לקיחת ויטמינים נוגדי חימצון על מדדי האיסכמיה.

Circulation online April 4, 2005

לידיעה המלאה

לתקציר המאמר

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הגדרה מחדש של שכיחות אבנים בכליות: דפוסים מתפתחים הקשורים לגיל

הגדרה מחדש של שכיחות אבנים בכליות: דפוסים מתפתחים הקשורים לגיל

מקור: Epub
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
אין תגובות|22/10/2026

מקובל בפרקטיקה היום־יומית שמחלת אבנים בדרכי השתן שכיחה בעיקר באנשים צעירים, ומכאן ההתייחסות לתסמינים, לדימות וכדומה. המחקר המוצג מאנגליה קורא תגר על ההנחה המקובלת

טונומטריה ביתית בגלאוקומה: נקודות המבט של רופאים ושל מטופלים לגבי התוויות, יתרונות וחסמים ליישום נרחב יותר

טונומטריה ביתית בגלאוקומה: נקודות המבט של רופאים ושל מטופלים לגבי התוויות, יתרונות וחסמים ליישום נרחב יותר

מקור: J Glaucoma
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|11/10/2026

המחקר בחן את עמדותיהם ואת ניסיונם של רופאי עיניים ושל מטופלי גלאוקומה בנוגע לטונומטריה ביתית (Home Tonometry – HT) עם מדידה עצמית של הלחץ התוך־עיני (IOP) מחוץ למרפאה

החלפת טיפול מאספירין כטיפול בודד לאחר שבץ מוחי לא־תסחיפי: סקירה שיטתית ומטה־אנליזה של רשת

החלפת טיפול מאספירין כטיפול בודד לאחר שבץ מוחי לא־תסחיפי: סקירה שיטתית ומטה־אנליזה של רשת

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|29/09/2026

המחקר הנוכחי נועד לבחון מהי האסטרטגיה הטיפולית היעילה ביותר עבור חולים אלו: האם להמשיך עם אספירין, לעבור לנוגד טסיות אחר (כמו קלופידוגרל), או להוסיף תרופה נוספת לטיפול משולב (DAPT)?

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן